Overtroisk Brøndby-kaptajn ville ikke fotograferes med pokalen

- Man skal ikke røre pokalen før finalen, sagde Johan Larsson, der dog er overbevist om, at han får rig mulighed for at røre sølvtøjet efter pokalbraget mod FCK Kristi himmelfartsdag

Overtroisk Brøndby-kaptajn ville ikke fotograferes med pokalen

TV: Pokalfinalen 2017- hvem vinder?

PARKEN (Ekstra Bladet): Brøndby-træner Alexander Zorniger og FCK-manager Ståle Solbakken stillede beredvilligt op og lod sig sammen fotografere med trofæet, som de to klubber kæmper om Kristi himmelfartsdag.

Men da turen kom til Johan Larsson, blev der rystet på hovedet. Den blonde Brøndby-kaptajn skulle absolut ikke røre trofæet, og han holdt sig på respektfuld afstand af det skinnende sølvtøj.

- Man skal ikke røre pokalen før finalen. Man har ikke fortjent at holde nogen pokal, før man har vundet, sagde Johan Larsson, der i 2014 vandt den svenske pokalfinale med Elfsborg.

Alexander Zorniger og Ståle Solbakken med trofæet, som Brøndby og FCK kæmper om Kristi himmelfartsdag. Foto: Lars Poulsen
Alexander Zorniger og Ståle Solbakken med trofæet, som Brøndby og FCK kæmper om Kristi himmelfartsdag. Foto: Lars Poulsen

Dengang ville de svenske fotografer før opgøret gerne have et billede af Larsson og Helsingborg-målmand Pär Hansson, og det gav en noget akavet situation.

- Ingen af os ville røre den først, og det var lidt underligt. Så nu er det bare sådan, at nej, den skal bare ikke røres inden.

- Men du er klar til at røre den torsdag?

- Det er jeg i hvert fald.

- Og du tror, at du står med den efter kampen?

- Ja, det tror jeg. ’Kalle’ (Thomas Kahlenberg, red.) og jeg deler den opgave i morgen. Det vil betyde utroligt meget for klubben, for vores hold og for mig at vinde.

- Med tanke på alt det, der er sket i Brøndby i de seneste år, har vi vist, at vi har kunnet rejse os på en fin måde, og en pokalsejr ville være kulminationen på den rejse. Vi er på rette vej, og en pokalsejr vil være endnu et signal, sagde Johan Larsson til Ekstra Bladet.

Brøndby hentede senest et trofæ tilbage i 2008, da de slog Esbjerg 3-2 i pokalfinalen. Anfører dengang var islandske Stefan Gislason.

Brøndby-anfører: Det er ikke klubben værdigt

Kasper Dolberg afviste Brøndby

Pengene fosser ud: Så meget har din Superliga-klub syndet for

Jan Bech: 2013 var en nærdødsoplevelse i Brøndby