Panathinaikos angriber Brøndby: I kaldte vores spiller neger

Ordkrigen uden for banen mellem Panathinaikos og Brøndby fortsætter. Nu hævder den græske klub, at flere Brøndby-spillere under kampen har råbt 'neger' efter Panathinaikos' spiller Victor Ibarbo

Panathinaikos er utilfredse med Brøndby. Foto: AP
Panathinaikos er utilfredse med Brøndby. Foto: AP

Konflikten mellem Panathinaikos og Brøndby uden for grønsværen vil ingen ende tage.

Efter det første opgør i Grækenland hævdede Brøndbys Lebogang Phiri, at Panathinaikos' svenske stjerne Marcus Berg skulle have kaldt ham en abe. En handling, der fik Brøndbys Rodolph Austin til at opsøge Berg efter opgøret i Athen for at slås med tomålsskytten.

Efterfølgende hverken be- eller afkræftede Marcus Berg påstanden over for svenske Aftonbladet, men angriberens klub var hurtig ude og skyde rygtet ned. I stedet angreb Panathinaikos Brøndby for uanstændig opførsel og mente, at den danske klub forsøgte at skabe en fjendtlig atmosfære 'for at opnå den maksimale fordel.'

Nu skyder grækerne med skarpt igen.

Foto: AP
Foto: AP
 

I en pressemeddelelse på klubbens egen hjemmeside udtaler sportschef Gilberto Silva, at de er chokerede over Brøndby-spillernes og -ledernes ageren i forbindelse med kampen og efterspillet. I samme artikel antyder Silva, at nogle Brøndby-spillere også råbte uanstændige ord efter en af Panathinaikos' sorte spillere.

- Brøndby skulle spørge deres egne spillere om, hvad de sagde til Victor Ibarbo i løbet af opgøret. Jeg har intet læst om den episode. Hvor er de citater? Jeg forstår slet ikke deres opførsel. De prøver på at piske en stemning op til den afgørende kamp på torsdag, siger han.

Ifølge den græske avis Prasini, som følger Panathinaikos tæt, skulle nogle Brøndby-spillere have råbt 'nigger' efter den colombianske spiller. Avisen mener også at vide, at Panathinaikos vil klage til UEFA.

Silva langer også ud efter Brøndbys træner Alexander Zorniger, der opsøgte Marcus Berg efter kampen - og sportsdirektør Troels Bech, der i et interview med BT blandt andet sagde dette om Berg-sagen.

- Selvfølgelig vil vi ikke lade det gå ufortalt hen. Og så er jeg da spændt på at se, hvad der sker, når Marcus Berg skal i bad med Panathinaikos' mørke spillere, udtalte Bech.

Foto: AP
Foto: AP
 

Zornigers og Bechs opførsel chokerer Gilberto Silva.

- Det er helt uacceptabelt, og Brøndbys træner viste dårlige manerer ved at opsøge Marcus Berg på en direkte og ubehagelig måde. Klubbens sportschefs kommentarer efterfølgende er totalt uprofessionelle. Jeg må indrømme, at det er en meget mærkelig ting at sige. En så højtstående person må ikke få lov til at sige og hævde det, han gør, siger Silva.

Derudover meddeler Panathinaikos i pressemeddelelsen, at klubben har bedt UEFA om en ekstra sikkerheds-konsulent til returopgøret på Brøndby Stadion, da klubben føler, at sikkerheden skal være i top.

- Vi vil gerne deltage i en kamp - ikke i en krig. Vi kommer for at spille fodbold, og vores mål er at kvalificere os videre til næste runde. Vi koncentrerer os ikke om ting uden for banen.

Panathinaikos vandt første opgør med 3-0.

Panathinaikos raser: Brøndby forsøger at være fjendtlige

Kaldte Phiri en abe: Svensker afviser ikke

Brøndby-spillerne chokeret: Modstander kaldte Phiri en abe

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.