Panathinaikos tigger UEFA: Beskyt os i Brøndby

Den græske klub har nu skrevet en officielt brev til UEFA, hvor de beder om skærpet sikkerhed før returkampen. I brevet bliver der også klaget over Alexander Zorniger og Troels Bech

Panathinaikos fortsætter krigen mod Brøndby uden for banen. Foto: AP
Panathinaikos fortsætter krigen mod Brøndby uden for banen. Foto: AP
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Det kan ikke undgå at blive rigtigt, rigtigt hedt, når Brøndby og Panathinaikos brager sammen torsdag i den afgørende Europa League-kvalifikationskamp.

Siden det første opgør har de to klubber kørt en heftig ordkrig uden for banen - og den stopper ikke lige foreløbigt.

Først hævdede Brøndbys sydafrikaner Lebogang Phiri, at han blev kaldt en 'abe' af grækernes svenske stjerne Marcus Berg. Angriberen hverken be- eller afkræftede, Panathianaikos nægtede dog pure, men Brøndby endte alligevel med at klage til UEFA.

Siden hen påstod grækerne pludselig, at nogle Brøndby-spillere havde råbt 'neger' efter holdet colombianske spiller Victor Ibarbo under kampen, og derudover var sportsdirektør Gilberto Silva chokeret over Alexander Zornigers og Troels Bechs opførsel efter opgøret i Grækenland.

Foto: AP
Foto: AP
 

Og nu beklager Panathinaikos sig igen to dage før kampen på Brøndby Stadion.

Det græske medie Sport24 oplyser, at den græske storklub har skrevet et officielt brev til UEFA, hvor de tigger om skærpet sikkerhed for det afgørende returopgør.

Panathinaikos vil have en ekstra sikkerhedsofficer fra UEFA udkommanderet til kampen, og derudover vil de have sikkerhedsmødet afholdt dagen for opgøret - og ikke på kampdagen, som er normen.

Ikke nok med det har grækerne også klaget til det europæiske fodboldforbund over Alexander Zornigers opførsel efter kampen i Athen, hvor han konfronterede Marcus Berg uden for omklædningsrummet - og nævner også Troels Bechs bade-kommentar.

- Selvfølgelig vil vi ikke lade det gå ufortalt hen. Og så er jeg da spændt på at se, hvad der sker, når Marcus Berg skal i bad med Panathinaikos' mørke spillere, skulle Bech have sagt til BT efter kampen.

Marcus Berg har været den store hovedperson i tvekampen mellem Panathinaikos og Brøndby. Foto: AP
Marcus Berg har været den store hovedperson i tvekampen mellem Panathinaikos og Brøndby. Foto: AP
 

En kommentar, som chokerede Gilberto Silva, og nu har klubben altså valgt at indberette kommentaren til UEFA.

- Det er helt uacceptabelt, og Brøndbys træner viste dårlige manerer ved at opsøge Marcus Berg på en direkte og ubehagelig måde. Klubbens sportschefs kommentarer efterfølgende er totalt uprofessionelle. Jeg må indrømme, at det er en meget mærkelig ting at sige. En så højtstående person må ikke få lov til at sige og hævde det, han gør, sagde Silva i forbindelse med et pressemøde søndag.

Til Ekstra Bladet har Troels Bech sagt, at han sagde, som han gjorde for at beskytte sine spillere. Og at han ikke fortryder, hvad han har sagt.

Panathinaikos vandt den første kamp med 3-0 i et opgør, hvor Brøndby måtte se både Sven Crone og Frederik Rønnow blive udvist.

Panathinaikos angriber Brøndby: I kaldte vores spiller neger

Phiri blev kaldt abe: Jeg tilgiver ham aldrig

Panathinaikos raser: Brøndby forsøger at være fjendtlige

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+