Phiri blev kaldt abe: Jeg tilgiver ham aldrig

Brøndby-profilen uddyber situationen mellem ham og Panathinaikos' svenske angriber, der ifølge sydafrikaneren kaldte ham for en abe efter opgøret

Brøndby havde en mareridtskamp i det græske i sidste uge, da Superligaens førerhold i løbet af opgøret blev reduceret til ni mand og endte med at tabe 3-0 i den første af to opgør i Europa League-kvalifikationen.

Kampen blev i den grad også mindeværdig for Brøndbys Lebagong Phiri, der efter kampen hævdede, at Panathinaikos' svenske landsholdsspiller Marcus Berg havde kaldt ham en abe.

Svenske Aftonbladet fik efterfølgende en kommentar fra Berg, hvor angriberen hverken be- eller afkræftede påstanden.

- I kampens hede bliver der altid sagt en masse ting. Jeg havde en hård kamp, hvor jeg også måtte stå mod meget. Man giver igen og forsøger altid at få modstanderen ud af balance. Når kampen er forbi, lægger du tingene til side og glemmer, hvad der er sket, sagde han.

Frederik Rønnow blev smidt ud i midten af anden halvleg. Foto: AP
Frederik Rønnow blev smidt ud i midten af anden halvleg. Foto: AP
 

Nu skal de to igen mødes på grønsværen, når Brøndby skal vende 0-3-resultatet til deres fordel torsdag aften på eget stadion. Og Phiri har da bestemt heller ikke glemt situationen mellem ham og Berg.

- Uanset hvor en person kommer fra, eller hvordan man ser ud, er det uacceptabelt at sammenligne en person med et dyr. Vi er alle mennesker, og det er derfor, vi spiller fodbold. I det situation var han ikke professionel nok til at håndtere det.  Og jeg er fuldstændig ligeglad med, om man er frustreret eller skuffet. Ingen person fortjener at blive sammenlignet med et dyr, siger Phiri til Canal9.

Marcus Berg er kommet i problemer. Foto: AP
Marcus Berg er kommet i problemer. Foto: AP
 

- Jeg kommer aldrig til at tilgive ham for det - sådan har jeg det. Jeg kan aldrig acceptere en person, det kan udtale sig sådan. Men jeg har lagt det bag mig, og vi har en meget vigtig kamp på torsdag. Jeg er der for holdet, og jeg håber, at vi kan lave et godt resultat.

Panathinaikos udsendte en pressemeddelelse fredag, hvor de nægtede, at Marcus Berg havde kaldt Phiri en abe og mente, at svenskeren var et dydsmønster på en fodboldbane. I stedet angreb den græske klub Brøndby og påstod, at 'danskerne forsøger at skabe en fjendtlig atmosfære for at opnå den maksimale fordel.'

Men det udtalelser har Brøndby-profilen ikke til meget overs for.

- Det er hans ord mod mit. Men i sidste ende kender han selv sandheden. Og jeg kender også sandheden. Og han nægtede det ikke over for en af mine holdkammerater, da situationen udspillede sig i tunnellen. Der sagde han, at han havde kaldt mig en abe, fordi jeg havde opført mig som én.

- Men sådan er det - sådan tænker han åbenbart om mig. Men mit spørgsmål er, hvad han tænker om sine egne holdkammerater, som også har samme hudfarve som jeg?, spørger Brøndby-profilen.

Brøndby har indberettet sagen til UEFA, som skal afgøre, om den svenske landsholdsspiller skal straffes for sine udtalelser. Sydafrikaneren vil dog kun koncentrere sig om kampen på banen.

- Det er helt op til UEFA. Vi har klaget, og nu må de afgøre, hvad de vil gøre ved det. Jeg tænker kun på mit hold og vil forsøge at komme i gruppespillet i Europa League, siger han.

Panathinaikos angriber Brøndby: I kaldte vores spiller neger

Panathinaikos raser: Brøndby forsøger at være fjendtlige

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.