Phiri og Brøndby klar til derby: Det bliver et hundeslagsmål

Brøndbys Lebogang Phiri ser frem til opgøret mod FC København, hvor klubben fra Vestegnen skal måle sig med Danmarks bedste fodboldhold. Og det er på mange måder en vigtig kamp, mener den sydafrikanske midtbanespiller

TV: Sådan fungerer strukturen i Superligaen.

Når Brøndby IF søndag går på banen mod FC København, bliver det med et hold, der formentlig har større tro på sejr i Telia Parken end tidligere. I hvert fald i forhold til nyere tid.

Brøndby spillede et glimrende efterår, og optakten til sæsonen har også været god for tyskerens hold, der har scoret godt med mål i testkampene og har fået prøvet nye konstellationer og taktikker af i kampene.

Søndag vender klubben tilbage til Telia Parken, hvor det ikke er blevet til blå-gul triumf siden september 2004, hvor målscorerne hed Morten Skoubo, Daniel Agger og Johan Elmander.

Dengang var Brøndbys Lebogang Phiri blot 10 år, og søndag går han ind på banen som Brøndby-spiller, som 23-årig og med en tro på, at det snart bliver til en Brøndby-sejr ude mod FC København - selv om han anser FC København som favorit.

- Jeg kan bedst lide at være underdog i sådan en kamp. Vi har selvtillid som hold og som spillere, men det er bedst at være ydmyg til denne kamp, som ikke er spillet endnu. Men det er klart, at vi vil alle i startopstillingen for at vise, at vi kan spille med de bedste i ligaen og i landet, siger Lebogang Phiri til tipsbladet.dk og anerkender FC Københavns glimrende sæson:

- Hatten af for FC København: De har gjort det godt i den første halvdel af sæsonen og i Europa, men vi kommer til opgøret for at kæmpe, og det bliver et hundeslagsmål. Vi kommer ikke til at hvile på laurbæerne og bare acceptere, at de er de bedste i Danmark. Vi kommer for at vise, at vi er blandt de bedste, og kan vi tage tre point, gør vi det, siger han.

Foto: Polfoto.
Foto: Polfoto.

Brøndby er i denne sæson førsteudfordrer til FC København, men omvendt er klubben hele 11 point efter søndagens modstander, som Brøndby i øvrigt kommer til at møde yderligere to gange i foråret i Superligaen, når de to mandskaber begge ender i mesterskabsslutspillet. Kampe, som Lebogang Phiri glæder sig til.

- Det er den største kamp i dansk fodbold, og det er en speciel kamp at spille. Det kan jeg sige, fordi jeg har spillet flere derby-kampe nu, og det føles hver eneste gang som en helt ny kamp. Det bliver større, det bliver bedre, og der kommer mere pres på spillerne. Du oplever ikke så meget pres i resten af sæsonen, som du oplever i et derby, siger Lebogang Phiri til tipsbladet.dk og forklarer:

- Jeg mener, det er win eller break for unge spillere. Gør du dit bedste, og gør du det godt, kan du bygge din selvtillid op, men laver du en fejl i kampen, kan det hjemsøge dig i resten af sæsonen. Vi skal bruge den her kamp som et afsæt til resten af sæsonen og få det bedste ud af kampen og sæsonen, siger den sydafrikanske landsholdsspiller.
 

Foto: Polfoto.
Foto: Polfoto.

Og selv hvis det ikke ender med det ønskede resultat mod ærkerivalerne, er Lebogang Phiri fortrøstningsfuld omkring forårsæsonen.

- Vi skal bygge på det, vi skabte i første halvdel af sæsonen. Vi har gjort et godt stykke arbejde for at komme i top to. Det, vi har gjort, har virket. Nu har vi haft en god preseason, holdet er i god form, og kampen på søndag skal vi bruge som et springbræt, ikke som en blokade. Om vi så vinder, spiller uafgjort elle taber. Kampen skal lede os mod bedre ting i sæsonen, siger han.

Lebogang Phiri er fast mand i Brøndby IF, og i en alder af 23 år har han allerede spillet 104 Superliga-kampe for klubben fra Vestegnen. Søndag kan han spille Superliga-kamp nummer 105.

Interaktivt element

TV: Sådan fungerer den nye struktur i Superligaen:

Se også: Brøndby-indkøb ude af premieren

Se også: Forsvarsproblemer i AGF: Skader presser Riddersholm

Se også: Afsløring: Hele Superligaen vil have Randers-general - her fortsætter han

Både Christian Nørgaard og Hanny Mukhtar bliver nøglespillere for Brøndby i håbet om at kunne udfordre FCK i toppen af tabellen. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Før superliga-starten: Sådan står Brøndby, Randers og AC Horsens

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen