'Plaffeministeren': Bendtner kan bare ringe

Schwartz skød straffespark: - Vi har et mål om at skabe en topscorer, derfor sparkede Ronnie Schwartz, forklarer Daniel Agger

(Foto: Lars Krabbe)
(Foto: Lars Krabbe)

På landsholdet er det Daniel Agger, der bestemmer, hvem der sparker straffespark. Det fik Nicklas Bendtner at føle i en træningskamp mod Tyrkiet i Odense for et par år siden. Og igen for et par måneder siden mod Serbien.

Wolfsburg-angriberen ville så gerne sparke, men måtte flytte sig, da Agger kom frem for at sparke.

For i rødt og hvidt er det anføreren, der sparker straffesparkene.

Til gengæld er der andre boller på suppen i Brøndby.

Her står Agger gerne tilbage for 'Plaffeministeren' Ronnie Schwartz, der forud for mødet med FC Nordsjælland havde scoret på straffespark mod Randers for et par uger siden.

Se også: Brøndby-bomber om tyndt straffe: FCN har en sag

’Bendtner ringer bare’
- Daniel kom og spurgte, om jeg var klar til at sparke. Og det var jeg naturligvis, siger Ronnie Schwartz.

Han var lidt mere kæk, da han fik DR-mikrofonen foran sig:

- Nicklas Bendtner skal bare ringe, hvis han vil høre, hvordan man får lov af Daniel Agger at tage et straffespark, siger Ronnie Schwartz.

Daniel Agger har intet problem med at overlade ansvaret til 'Plaffeministeren'.

- Du kan prøve at spørge Ronnie Schwartz igen, så kan det være han svarer anderledes, smiler Daniel Agger og uddyber:

- Vi har lavet en aftale om, at vi gerne vil lave en topscorer. Ronnie har selvtilliden, og han scorede senest mod Randers, hvor jeg ikke var med. Og han klarede det jo meget godt, forklarer Daniel Agger.

Se også: Brøndby vinder efter kæmpe dommerfejl

Formen på vej
Daniel Agger var en sikker styrmand i Brøndby-bagkæden, hvor han spillede med autoritet, overblik og enormt overskud. Opgøret mod FC Nordsjælland var kamp tre for ham, efter han er vendt tilbage fra sin skade.

- Det går godt, og jeg er godt tilfreds, siger Agger, der nu har været hjemme i Danmark et år efter skiftet fra Liverpool.

- Tingene går jo aldrig helt som planlagt eller forventet. Jeg vil sige, det har været et lærerigtigt år, men også meget positivt at være tilbage i et fantastisk land, siger Daniel Agger.

Han er tilfreds med stabiliteten de seneste tre kampe, hvor Brøndby har hentet ni point, men han erkender, at der stadig er et stykke vej, før Brøndby rammer et stabilt topniveau.

- Vi har noget at arbejde med og har haft vores udfordringer. Men det er også sjovt med udfordringer, siger Daniel Agger, der tror, truppen kan klare målsætningen om top tre.

- Det bliver hårdt og tæt, hvis vi skal indfri målsætningen. Men kan vi toppræstere, kan vi godt nå det mål. Men det bliver helt sikkert tæt, påpeger han.

Brøndby kom foran mod FC Nordsjælland fra 11 meter-pletten, men var der overhovedet straffe?

22 kommentarer
Vis kommentarer