Politi-chef: Vi må forholde os til hooligan-optrapning

Politiet har rettet fokus på den eskalerende fodbold-relaterede ballade, der senest manifesterede sig i søndagens overfald på Hvidovre Hospital, fortæller politiinspektør Mogens Lauridsen

Der har alle dage været ballademagere, der ikke har kunnet opføre sig ordentligt til en fodboldkamp. Og så har fremkomsten af hooligans skabt en subkultur, hvor fangrupperinger på tværs af klub-skel har mødtes for at slås - for klubbernes ære.

Det gør de stadigvæk i Danmark, men alligevel er der den seneste tid sket noget.

Senest gik en flok Brøndby-bøller amok på Hvidovre Hospital, hvor de forsøgte at tæske en FCK-hooligan, der tidligere på dagen havde været med i et overraskelsesangreb på Brøndby-fans.

Det er et billede på den optrapning, politiet nu har tænkt sig at reagere på.

- Vi bliver nødt til at forholde os til, at der helt tydeligt er sket en optrapning blandt nogle af FCK og Brøndbys fans. Det må vi finde en måde at gøre på, siger Mogens Lauridsen, der er politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi.

Her forsøger man at holde styr på Brøndby-tilhængerne, men nu har man nået et punkt, hvor der skal ske noget ekstraordinært.

- Vi har tænkt os at indkalde fan-grupperingerne til en snak og gøre dem klart, at det er helt uacceptabelt, og vi vil rent lovgivningsmæssigt gøre alt, hvad vi kan for at stoppe dem.

- Men vi vil også gerne have, at de får en dialog med modparten, så vi kan få trappet det her ned, siger Mogens Lauridsen.

Fokus på Lyngby-kamp
Torsdag aften tager Brøndby til Lyngby, der også har en fraktion af hardcore-fans, og det er derfor en kamp, der skal overvåges nøje. Og det bliver den gjort.

- Det er ikke vores politikreds, så vores aktie i kampen er, at vi sender en del personale til Nordsjælland for at hjælpe med afviklingen af kampen. Men derefter er det Nordsjællands Politis ansvar at sørge for de forskellige ting, siger Mogens Lauridsen.

Hos hans kolleger i Nordsjællands Politi er meldingen, at man er på tæerne.

- Vi er opmærksomme på problematikken, og vi vil koordinere efter forholdene, lyder den kortfattede melding fra pressekoordinator Henrik Suhr.

Du kan se mere om hooligan-sagen i aftenens Krimicentralen kl. 19 på TV3 - og fra kl. 20 på ekstrabladet.dk.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.