Presset Thomas Frank: Vi skal have gang i vores forår

Brøndby har endnu ikke vundet en kamp i 2015. Det er kun blevet til et point i to ligakampe og exit i pokalen

Forud for søndagens fodbold-derby mod FC København mangler Brøndby på grund af karantæner en række normale startere.

Profilerne Thomas Kahlenberg, Johan Elmander, Dario Dumic og Christian Nørgaard er alle ude på grund af udvisninger eller for mange advarsler i de foregående kampe.

Det har fået omgivelserne til at nedjustere Brøndbys chance for point, men det er træner Thomas Frank ikke enig i.

- Vi ser søndag som en mulighed for at få sat gang i vores forår rent resultatmæssigt, men vi er samtidig klar over, at det ikke bliver en let kamp, da FCK også skal bruge en sejr.

- Til de fleste kampe mangler man spillere på grund af karantæner eller skader. Denne gang er det så lidt flere, der er ude. Men vi har en god og bred trup, og jeg forventer, at der er andre spillere, der træder i karakter og er i stand til at løfte opgaven.

Ståle: Et mentalt boost før Brøndby-kamp

- Vi kommer til at stille et stærkt hold, og vi tror naturligvis på, at vi kan levere et godt resultat, siger Frank til klubbens hjemmeside.

Defensiven fungerer
Han påpeger, at FCK er et godt organiseret hold med stor fysik, som i perioder af kampen kommer til at lægge et tryk på Brøndby.

- Der handler det om, at vi kan stå imod uden at komme for langt ned mod eget felt og stå.

Brøndby risikerer bøde efter pokal-nedtur

Danske fodboldfans: Derfor er away-kortet en dårlig idé

- I de første kampe i foråret har noget af det, der har virket godt for os, været vores defensive organisation, og det bliver helt sikkert testet igen søndag, siger træneren.

- Skal vi hente et godt resultat - og det har vi bestemt tænkt os at forsøge - så kræver det, at vi ud over at forsvare godt også angriber kampen og i perioder har modet og evnerne til at kontrollere kampen på bolden.

- Derudover skal vi selvfølgelig kapitalisere af de omstillingsmuligheder, der vil opstå. Det bliver sandsynligvis ikke en kamp med en masse chancer i begge ender, så vi skal være skarpe og udnytte de muligheder, vi får, lyder opskriften.

Derbyet spilles søndag klokken 15.

Husker du: Mads Jørgensens hug, der sikrer Brøndby mesterskabet