Presset til afbud? Brøndby-spiller forklarer landsholds-nej

Det var ikke udelukkende Simon Tibblings beslutning at melde fra til landsholdet - Brøndby pressede også på

Brøndby-spillerne jubler over Simon Tibblings debut-mål mod FCK i overtiden. Foto: Jens Dresling
Brøndby-spillerne jubler over Simon Tibblings debut-mål mod FCK i overtiden. Foto: Jens Dresling

Sverige er præcis som Danmark klar til sommerens VM-slutrunde, og ligalandsholdets januar-tur til Abu Dhabi skal bruges til at spille sig med i VM-truppen.

Derfor vakte det noget opsigt, da Brøndbys Simon Tibbling meldte afbud med begrundelsen, at han selv havde valgt det. Specielt fordi ligalandsholdet i Sverige tæller som A-landskampe, og Tibbling dermed kunne have fået sin debut.

- Da jeg kiggede nærmere på planlægningen, følte jeg, at det var svært at være væk fra klubholdet i den tid. Jeg er jo ret ny i Brøndby og vil konkurrere om pladserne og sikre mig spilletid i foråret, lød det på det svenske fodboldforbunds hjemmeside.

Nu forklarer Tibbling i et længere svensk interview hos Wenstrom Television, at det ikke udelukkende var hans egen beslutning.

- Det var vel en fælles beslutning måske - fra mig og Brøndby. Jeg kom meget sent ind i sæsonen og mistede de første kampe, så de vil gerne have, at jeg er med fra starten og komme ind i systemet, og lære det hele bedre, siger Tibbling.

Brøndby-spillerne jubler over Simon Tibblings debut-mål mod FCK i overtiden. Foto: Jens Dresling
Brøndby-spillerne jubler over Simon Tibblings debut-mål mod FCK i overtiden. Foto: Jens Dresling
 

- De vil gerne have, at jeg er med fra starten, og så blev det en fælles beslutning, at jeg må blive hjemme denne gang, desværre. Det er trist, for jeg vil gerne spille for landsholdet, men man har sin karriere i klubholdet.

- Det var desværre dårlig timing, og det blev som det blev, og jeg forstår godt Brøndbys syn på det og respekterer det, og det er også vigtigt for mig at kunne præstere godt i Brøndby, siger Tibbling.

Den svenske journalist forstår det ikke helt og vil høre, om midtbanespilleren, så ikke siger farvel til sin VM-drøm.

- Altså...man kvalificerer sig jo også til landsholdet via klubholdet, så det er vigtigt for mig at gøre det godt i Brøndby. Skal jeg med i en VM-trup, så er det min præstation i Brøndby, der afgør det.

Simon Tibbling juber efter matchvinder-rollen mod FCK i sin debut. Foto: Jens Dresling
Simon Tibbling juber efter matchvinder-rollen mod FCK i sin debut. Foto: Jens Dresling
 

- Og der er ganske hård konkurrence i Brøndby, for vi har nogle gode midtbanespillere. Så det er vigtigt, at jeg får spilletid fra starten, og derfor blev beslutningen sammen med Brøndby, at jeg desværre ikke kommer med, siger Tibbling i det lange interview, hvor han også fortæller, hvorfor han ikke tog hjem til en svensk klub efter Groningen.

- Jeg kostede en del, og der var ikke så mange svenske klubber, der kunne betale det. Efter skandinaviske forhold er det meget store penge, siger Tibbling, der er kendt som jongleringsekspert og til sidst i interviewet viser sine evner ved at jonglere med en citron - men de 4000 han fik med en tennisbold og 16.008 han fik med en fodbold som 10-årig, når han ikke helt op på.

23-årige Tibbling har spillet 60 U-landskampe, men har endnu sin debut på A-landsholdet til gode.

I Brøndby har han haft en fremragende første halvsæson. I august afgjorde han derbyet mod FCK med sin 1-0-scoring i overtiden i sin Superliga-debut.

I september blev han skiftet ind i pausen i sejren i Hobro, der indledte Brøndbys sejrsstime på ni sejre i træk, og Tibbling startede inde i de otte, ligesom han gjorde i årets sidste kamp, hvor Brøndby smed point, men var foran, da Tibbling blev skiftet ud.

Senest har endnu en ung svensk midtbanespiller været meldt på vej til Brøndby, men ham er det tilsyneladende ikke lykkedes Tibbling og de blågule at overbevise.

Gense Tibblings matchvinder-mål mod FCK her:
Brøndby i HIMLEN: Akrobatiske Tibbling til 1-0 mod FCK

Se også: En aftale i konge-klassen: Brøndby har gjort et regulært kup

Tipsbladet har fanget Zorniger til en lang snak efter en flot efterårssæson. Foto: /ritzau/Jens Dresling Sport og Spil Zorniger om vejen til succes'en: Vi spiste pizzaer i en måned

31 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen