Profilen fortrød Brøndby-skifte: Nu er han elektriker

Den tidligere Superliga-profil Magnus Svensson har overtaget familiens snart 100 år gamle firma

Magnus Svensson var på et tidspunkt Brøndbys dyreste spiller. Han kostede i sin tid 12 millioner kroner. Her ses han til venstre i selskab med Søren Krogh, Thomas Lindrup og Mattias Jonson. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Magnus Svensson var på et tidspunkt Brøndbys dyreste spiller. Han kostede i sin tid 12 millioner kroner. Her ses han til venstre i selskab med Søren Krogh, Thomas Lindrup og Mattias Jonson. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den tidligere svenske landsholdsspiller Magnus Svensson, med tilnavnet Turbo, nåede at blive både Brøndbys dyreste spiller, men også en af de mest udskældte.

Selv om det er 15 år siden, at han forlod Vestegnen, er der fortsat mange, som kan huske den lille slider, der i en alder af 27 år fik debut på Sveriges landshold og spillede både EM i Holland/Belgien og VM i Sydkorea/Japan.

Han var og er fortsat en usædvanlig historie.

I en tid hvor den ene tidligere landsholdsspiller efter den anden fortsætter som træner, spilleragent eller TV-ekspert, er Magnus Svensson vendt tilbage til sit gamle job som elektriker.

Han har sammen med en bror overtaget familiens snart 100 år gamle elektriker-forretning i Vinberg udenfor Falkenberg, som farfaderen har grundlagt.

- Jeg har ikke brug for opmærksomhed, siger Magnus Svensson til Expressen, som har ringet til Elaffären, som familiefirmaet hedder.

Fortrød Brøndby-opholdet
Det var den nuværende landstræner Åge Hareide, der fik overtalt Mr. Brøndby, Per Bjerregaard, til i 2000 at bruge 12 millioner kroner på svenskeren, som var var blevet en meget markant spiller i Norge.

Sådan kom det aldrig til at gå i Brøndby, som efter tre sæsoner skilte sig af med midtbanespilleren og sendte ham retur til Halmstad.

Det var her karrieren tog fart, da han efter flere år i Vinberg i tredjebedste række i en alder af 25 år ville prøve sig selv af.

Halmstad blev også sidste stop, inden han flyttede tilbage til Vinberg for at arbejde som elektriker, som han havde gjort tidligere ved siden af fodbolden.

- Det er sådan, at jeg har det bedst, fortæller Magnus Svensson, som siden har fortalt, at han fortrød Brøndby-tiden og skulle være blevet i Stavanger.

Selv om Magnus Svensson aldrig blev elsket eller værdsat i Brøndby, holdt han sig inde i landsholdsvarmen og var med, da Sverige efter omkamp røg ud mod Senegal i 1/8-lfinalen ved VM i Sydkorea og Japan.

Se også: Avis: Serie A-rival vil kapre Andreas Cornelius

Se også: Brøndby-anfører kan frit forhandle: Jeg taler ikke med andre

19 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere