Annonce:
Annonce:

Redder røven på Brøndby igen: Derfor er det en god ide

Jan Bech Andersen kan efter aktie-emissionen i Brøndby stå som endnu stærkere enehersker, men det er ikke nødvendigvis et problem, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

OPGAVEN ER soleklar. De nuværende Brøndby-aktionærer skal dykke dybt i lommerne og købe en stribe nye aktier, hvis ikke Jan Bech Andersen skal stå tilbage som eneejer.

Gør de ikke det, så vil Jan Bech Andersens ejerandel komme over 33 procent, og dermed er han tvunget til at afgive købstilbud på de resterende aktier.

Sådan er konklusionen på en analyse, som Økonomisk Ugebrev offentliggør på søndag.

VI KAN ALTSÅ snart stå i en situation, hvor Jan Bech kan lade sig krone som Oscar den Første, enevældig ejer af Brøndby med retten til at skalte og valte med Danmarks første professionelle fodboldlokomotiv.

Bekymrende? Næh, egentlig ikke.

Jan Bech Andersen har både før og efter Oscar-gate vist, at han kun vil Brøndby det bedste, og at hjertet er temmelig blå-gult.

Annonce:

Derfor kan et kommende ejerskab, hvor Jan Bech Andersen sidder med måske 60-70 procent af aktierne, være den rigtige og langtidsholdbare løsning, hvis de nuværende aktionærer siger ja til et eventuelt købstilbud.

Og om han skal redde røven på Brøndbys skrantende økonomiske helbred med en 26 procents andel som nu eller med mere end 50 procent af aktionerne, kan være ligegyldigt.

REALITETEN ER i forvejen, at Brøndby uden rigmanden havde været en rygende ruinhob – og at erkendelsen selvfølgelig er den, at Jan Bech fortsat er manden, Brøndby-fansene skal klynge deres håb til.

Den større ejerandel vil selvfølgelig give Jan Bech Andersen mulighed for med et fingerknips at sælge den bestemmende del i Brøndby til en kinesisk milliardær eller arabisk oliesheik, men den risiko vil altid være til stede for en fodboldklub udbudt i aktier.

Og Jan Bech selv taler da også om en bredere ejerkreds, men den kan altså være svær at finde med Brøndbys tilstand in mente.

Annonce:

Hvis ellers Jan Bech Andersen står tilbage som nykronet solkonge på den københavnske Vestegn, så stiller det naturligvis nogle andre krav til den London-baserede pengemand.

I Oscar-gate og et par andre sager viste han med al tydelighed, at det mere var et varmt, engageret hjerte, der drev Brøndby-bossen, end en kølig hjerne!

Den holder ikke og specielt ikke, fordi Jan Bech Andersens selvvalgte eksil fra bestyrelsen formentlig får en ende, hvis han bliver majoritetsejer af Brøndby. Så vil han helt naturligt sidde for bordenden, og det kræver langt mere professionalisme, end hvad han leverede i sidste ombæring.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jan Bech Andersen og sportsdirektør Troel Bech er nøglepersonerne i genrejsningen af Brøndby. Foto; Jens Dresling
Jan Bech Andersen og sportsdirektør Troel Bech er nøglepersonerne i genrejsningen af Brøndby. Foto; Jens Dresling
 

UDFORDRINGEN FOR Jan Bech Andersen bliver tålmodighed. Kan han spille med på den livrem og seler-strategi, der er lagt, eller vil han forcere Brøndbys attentat på mesterskabet?

Annonce:

Lige nu har han medvind fra ansættelsen af Alexander Zorniger og den sportslige succes, det har givet, men en konstant tilstedeværelse i toppen af dansk fodbold og adgang til europæisk klubspil kræver investeringer – og der er ingen tvivl om, at Jan Bech Andersen tripper for at nå dertil.

Nu venter så den kommende aktieudvidelse, der fornuftigt vil udrydde noget af den gæld, der tynger Brøndby, men klubben har stadig problemer med driften, og selv denne aktieudvidelse giver ikke nogen langsigtet garanti for, at Brøndby klarer skærene.

Det vil nu i endnu højere grad være op til Jan Bech Andersen.

Pukki på pletten igen: Brøndby sled sig videre

Tidligere Brøndby-spiller overfaldet: To Hells Angels-folk anholdt

Se - eller gense - interview med Jan Bech Andersen efter Oscar-gate:

Livet efter Formel 1: Sådan er det gået danskerne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: