Rødt kort og stort drama: Krisen kradser i Brøndby

Benjamin Bellot fik direkte rødt i sin superliga-debut efter en nødbremse på Kasper Junker – assisterende træner Martin Retov bortvist fra bænken

Benjamin Bellots udvisning fik stor betydning for Brøndby. Her er han på vej fra banen, mens Kasper Junker ømmer sig i græsset. Foto: Lars Poulsen
Benjamin Bellots udvisning fik stor betydning for Brøndby. Her er han på vej fra banen, mens Kasper Junker ømmer sig i græsset. Foto: Lars Poulsen

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Krisesnakken er forstærket på Vestegnen.

Efter 1-2 nederlag til Horsens, det tredje nederlag på hjemmebane i sæsonen, står Brøndby kun med en sejr de seneste syv kampe.

Brøndby befinder sig i sin værste krise under Alexander Zorniger, der nu må kæmpe og slås for sit trænerliv på Vestegnen.

Krisen blev forstærket af, at Brøndby måtte slutte de sidste 18 minutter med en mand i undertal. Det var i den periode Horsens sikrede sig sejren.

Superliga-debutanten Benjamin Bellot fik direkte rødt, da han højt oppe på banen fældede Kasper Junker, der ellers havde frit løb mod Brøndby-målet.

Det bragte Marvin Schwäbe i spil igen. Han var ellers forvist til bænken efter en række svage præstationer.

Taktisk triumf af Bo
Efter en stærk første halvleg, hvor Brøndby dominerede og det høje intense pres sad lige i skabet, lignede hjemmeholdet en klar vinder.

Kamil Wilczek havde bragt Brøndby i front og alt tydede på en hjemmesejr, fordi Bo Henriksens mandskab ikke var kommet med særlig meget.

Se også: Her ser Brøndbys målmand rødt med vanvidstackling

Men det hele blev vendt på hovedet efter pausen, hvor Bo Henriksen skiftede fra fire til tre mand i bagkæden.

Udligningen var dog en tilfældighed, da Josip Radosevic rettede et indlæg af fra Michael Lumb. Det snød fuldstændig Benjamin Bellot.

Siden fulgte udvisningen, der betød, at Brøndby pillede Uffe Bech ud for at få plads til Marvin Schwäbe.

Men hjemmeholdet sled med at skabe åbne muligheder. Til gengæld var Horsens farlige på dødbolde. Og det blev også en af den slags, der afgjorde kampen.

På et hjørnespark dukkede Søren Reese op og scorede uden for Marvin Schwäbes rækkevidde.

Wilczek i særklasse

Det kan godt være, at Brøndby-maskinen slet ikke er oppe i omdrejninger. Den hakker og hoster gevaldigt. Men den eneste der leverer er Kamil Wilczek, den polske målmaskine.

Han scorede igen og er den eneste Brøndby-spiller, der har holdt et højt, stabilt niveau i sæsonens første 11 kampe.

Han scorede igen, hvilket var den 24. træffer i de seneste 25 kampe i Brøndby-trøjen. Imponerende.

Lige nu er Wilczek på vej mod sin bedste sæson i Brøndby-trøjen. Han scorede fem gange i den første halvsæson, han kom. Siden har han scoret 13 og 15 gange de følgende sæsoner.

Aktuelt står han – efter scoringen mod Horsens - noteret for ni sæsontræffere i denne sæson.

Det bringer hans samlede snit op på en superliga-scoring i hver anden kamp: 42 mål i 84 kampe i landets bedste række.

Schwäbe sat af

Alexander Zorniger havde omsider taget konsekvensen af en række svage præstationer fra landsmanden Marvin Schwäbe. Han var sat af.

Tyskeren har ikke reddet meget i hverken august eller september efter en fin start på sæsonen, hvor han faktisk blev månedens spiller i juli.

Men det har været et langt tilløb for Benjamin Bellot. Han stod i torsdagens pokalsejr over Hillerød, og mod Horsens debuterede han i Superligaen efter 15 måneders ventetid som reserve. Men det blev som sagt ingen superliga-debut han vil huske tilbage på med glæde.

Helt oppe på tribunen sad Benedickt Röcker. Han så ikke særlig tilfreds ud og er småskadet, lyder den officielle forklaring. Dog ikke så slemt, at han er ude i længere tid. Han skulle blive klar til næste uges opgør mod AaB.

Se også: Her ser Brøndbys målmand rødt med vanvidstackling

Se også: Tibbling modsiger sin agent: - Det må stå for hans regning

Se også: Agent om Zorniger-episode: Det var en ydmygelse - og det føler Tibbling stadig

Se også: Rival raser over Brøndby-straf: Går ud over os

Se også: Direktør reagerer efter påståede dødstrusler: - Langt over grænsen

295 kommentarer
Vis kommentarer