Rønnows hurtige succes: Ingen taler mere om Hradecky

Frederik Rønnow har leveret på et højt, stabilt niveau og har nu holdt nullet fire kampe i træk

Frederik Rønnow er glad for den start, han har fået i Brøndby. (Foto: Claus Bonnerup)
Frederik Rønnow er glad for den start, han har fået i Brøndby. (Foto: Claus Bonnerup)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Det er kun godt fem uger siden, at Lukas Hradecky spillede afskedskamp for Brøndby. Alle talte dengang om, hvor stor betydning den finske landsholdsmålmand havde for Brøndby. For defensiven. For de afgørende redninger i mand mod mand duellerne.

I dag taler ingen længere om Lukas Hradecky. Han er ikke glemt, men han er arkiveret under store personligheder i Brøndby-arkivet. For på rekordtid har Frederik Rønnow løftet opgaven og bevist, han har evnerne til at blive endnu bedre end forgængerne.

For siden debuten i Brøndby-trøjen 9. august, da det blev 3-3 mod Randers, er der ikke scoret mod ham i de seneste fire kampe i træk.

Han har holdt nullet mod Viborg, SønderjyskE, FC Nordsjælland og søndag mod mestrene fra FC Midtjylland, hvor han i to tilfælde viste styrken i mand mod mand duellen.

373 minutter er der ikke scoret mod Frederik Rønnow. En imponerende bedrift af den 23-årige keeper, der kom fra Horsens for blot halvanden måned siden.

- Jeg er ingen Lukas Hradecky, men jeg er Frederik Rønnow og utrolig glad for den start, jeg har fået i Brøndby, siger en beskeden Frederik Rønnow.

Chanceorgie i Brøndby: Var der straffe her?

Hans forklaring på den stærke defensiv er lige til:

- Vi forsvarer godt som hold og så er jeg glad for at bidrage med en redning, når det er nødvendigt, siger han og erkender, at der trods alt stadig er plads til forbedringer:

- Mit spil med fødderne var ikke godt nok mod FC Midtjylland. Her kan jeg forbedre mig, siger han.

Roser sendes der også i retning mod Rønnow fra Daniel Agger, der er begejstret for det den unge målmand har vist på rekordtid.

- Han viste ingen svaghedstegn mod FC Midtjylland. Han tog de chancer, de fik. Og det skal han have kredit for, siger Daniel Agger, der ser store fremskridt på Brøndby-mandskabet over den seneste måned.

- Det er altid nemmere at vinde fodboldkampe, når du holder nullet. Det fundament, vi havde i foråret, er vi ved at finde frem til ingen. Vi er ved at finde tilbage til den solide defensive base, mener Brøndby-kaptajnen.

Men han mener stadig, at der er lang vej, før Brøndby er på samme stabile niveau som FC Midtjylland.

- Hvis vi ser på de seneste 14-15 måneder, så er FC Midtjylland det bedste mandskab. Vi kan spille op med dem hver gang. Men det skal vi gøre hver weekend, uanset hvem det er vi møder. Vi skal måles over en hel sæson og ikke kun på bedrifterne i én kamp, mener Daniel Agger.

Brøndby-chef håber på mindre transfer-travlhed fremover