Så faldt hammeren: Straffer Brøndby-bomber for svinsk albue

Kamil Wilczek slap ikke for karantæne ovenpå sin voldsomme albud mod Vejles Kemir Memija

Brøndby-spilleren Kamil Wilczek er af Fodboldens Disciplinærinstans blevet idømt to spilledages karantæne for en forseelse med albuen i en superligakamp mod Vejle.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union.

I kampen 9. december vurderede dommer Peter Kjærsgaard-Andersen, at den polske angriber brugte armen hensynsløst i hovedstødsduellen med Kerim Memija.

Det takserede han til et gult kort, men efter at have set tv-billederne erkendte dommeren, at han burde have givet et rødt kort.

Efterfølgende har Fodboldens Disciplinærinstans af egen drift taget sagen op.

- På baggrund af tv-billeder vurderer Fodboldens Disciplinærinstans, at Kamil Wilczek springer ind i hovedstødsduellen med unødig stor kraft og uden blik for andet end modspilleren, og at han derved bringer modspillerens sikkerhed i fare, hvilket er helt uacceptabelt, lyder det.

Wilczek straffes med yderligere 30 karantænepoint, så han i alt får 36 point svarende til et direkte rødt kort.

Det betyder, at Brøndby-spilleren passerer karantænegrænsen ved 36 point og lander på den næste grænse ved 52 point.

Dermed skal Wilczek afsone karantæne i Brøndbys første to kampe i forårssæsonen i Superligaen, som begge er på udebane mod henholdsvis FC Nordsjælland og Esbjerg.

Brøndby er dog skuffet over sagens forløb. De mener slet ikke, episoden burde have været taget op. Det fremgår af samme redegørelse.

- Vi er også en lille smule foruroliget over, at netop denne sag bliver taget op. Vi har set flere eksempler på lignende tilfælde, hvor dette ikke er sket. Vedhæftet har i nogle eksempler fra vores to kampe mod FCM (skriver BIF i redegørelsen), og vi kunne sikkert finde flere i de andre kampe.

- Vi mener derfor, at denne sag tages op grundet mediernes bevågenhed på Brøndby IF, hvilket ikke giver en fair evaluering for den enkelte spiller. En spiller fra Brøndby IF skulle helst ikke straffes mere end fx en spiller fra Horsens, lyder det blandt andet i Brøndbys redegørelse.

Den svinske albue betød, at Vejles Kemir Memija røg på hospitalet til behandling. Efterfølgende er det kommet frem, at Vejle-spilleren måtte indtage føde igennem et sugerør som følge af sammenstødet med albuen.

Kamil Wilczek har efterfølgende undskyldt sin handling på sociale medier.

Se også: Smadret af Brøndby-stjerne: Nu spiser han gennem sugerør

Se også: Efter vanvids-albue fra Brøndby-stjerne: Så alvorlig er skaden

Se også: Hjernerystelse og opkast: Brøndby-bombers offer kørt på hospitalet

529 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere