Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Så stor er forskellen på Auri og Frank

Der er en smule forskel på, hvordan Thomas Frank spillede med Brøndby og den måde Auri Skarbalius spiller på

Her kommenterer Thomas Frank sin afsked med Brøndby

Ingen trænere er ens. Det så man tydeligt, efter Auri Skarbalius er indsat som brandslukker i Brøndby. Der er flere markante forskelle fra den måde tidligere Brøndby-træner Thomas Frank og nuværende cheftræner Auri Skarbalis spiller på. Her er fire eksempler fra Randers-kampen

1. Et nyt system

Brøndby har i mere end to år enten spillet 4-3-3 eller 4-2-3-1. Det har været basen for Thomas Frank. Mod Randers lignede det i høj grad en 4-4-2 udgave af det nye Brøndby-mandskab med Johan Elmander som spydspidsen og Teemu Pukki lige bagved.

2. Mere direkte mod målet

Auri Skarbalius er en træner, der kræver den korteste vej til modstanderens mål. Specielt før pausen så man eksempler på, at Brøndby spiller mere direkte. Færre afleveringer og lidt mere tju-bang fodbold for at nå op til modstanderens straffesparksfelt. Og så er det tydeligt, at kravet fra Auri er langt flere afslutninger. Under Thomas Frank var boldbesiddelse meget afgørende. Det virker ikke længere som en af de væsentligste faktorer.

3. Elmander er genfødt

34-årige Johan Elmander spillede ingen nævneværdig rolle under Thomas Frank. Til trods for, at han er en af truppens bedst betalte spillere. Han havde udviklet sig til en marginalspiller, der blev brugt som indskifter. Mod Randers fik han chancen for første gang fra start i Superligaen i 11 måneder. Et signal om, at Auri valgte rutine, fysik og en spiller, der kender Brøndby indefra.

4. To fik superliga-debut

Thomas Frank skal ikke lastet for ikke at spille unge, uprøvede kræfter. Men det var alligevel et særsyn, hvad der skete i Randers-kampen. Her sendte Auri to superliga-debutanter i kamp. Svenn Crone fik sin første kamp i ligaen. Ikke på favoritpositionen som højre back, men centralt i forsvaret ved siden af Jesper Juelsgård. Nicklas Halse fik også sin debut centralt på midtbanen. 

Se også: Elmander: Vi stod sammen fra første minut

1 af 2 
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen