'Sådan redder han Brøndby igen'

Det vil være godt for Brøndby, hvis den tidligere formand får endnu flere aktier i klubben. Jan Bech ejer 39,7 pct., men har fremsat købstilbud på de resterende aktier

Brøndbys storaktionær Jan Bech Andersen (tv.) sammen med sin afløser på formandsposten, Jesper Møller (th.). Foto: Lars Poulsen
Brøndbys storaktionær Jan Bech Andersen (tv.) sammen med sin afløser på formandsposten, Jesper Møller (th.). Foto: Lars Poulsen

Han ejer allerede 39,7 pct. af aktierne i Brøndby, men 9. januar kan Jan Bech Andersen stå med langt over halvdelen af alle Brøndby-aktier.

I forbindelse med en emission tidligere på året overskred han en grænse på 33 procent af aktierne og var dermed forpligtet til at fremsætte et købstilbud om at købe de resterende aktier i selskabet.

Aktionærerne, deriblandt garanterne ved emissionen, har frem til 9. januar til at beslutte, hvorvidt de vil sælge til en pris på 0,55 kr. per aktie.

Ifølge Morten Langer, chefredaktør på Økonomisk Ugebrev, skal klubben håbe på, at mange takker ja – og at garanterne sender deres aktier tilbage til Jan Bech Andersen.

- Jan Bech bestemte også tidligere, men får han 55-60 pct. af aktierne kan han blive den totalt dominerende aktionær.

- Det vil give en finansiel livline til Brøndby. Kommer klubben igen i økonomiske problemer, er jeg stensikker på, at han vil komme med flere penge.

- Og det kan også tænkes, at han på et tidspunkt vil være klar til at investere mere end forventet i en rettet emission, siger Morten Langer, der bygger sin antagelse på to ting:

- Dels har han bundet mange af sine egne penge i klubben nu, dels er der noget prestige i det, og det vil det ramme hans omdømme meget negativt, hvis han siger ’nu gider jeg ikke være med mere’.

- Jeg anser det som utænkeligt, at han pludselig smutter.

Kursen på Brøndby-aktien var fredag 0,55, og Brøndbys bestyrelse anbefaler ikke aktionærerne at acceptere købstilbuddet. Det skyldes ifølge bestyrelsen, at tilbudskursen ikke repræsenterer en, fra et finansielt synspunkt, attraktiv pris i et offentligt købstilbud.

Brøndby Nu er Brøndby gældfri: Det betyder det for klubben

Brøndby Brøndby smider angrebs-flop ud et år før tid

238 kommentarer
Vis kommentarer