Sådan skal Brøndby spille i fremtiden

Alexander Zorniger er kompromisløs og vil kun spille fodbold på én måde

TV: Hør tidligere kollega Henrik Pedersen fortælle om Alexander Zorniger her

Der venter en mindre revolution på Vestegnen, når Alexander Zorniger tiltræder om små fire uger.

Brøndby skal spille aggressivt presfodbold. En slags overfaldsfodbold, der stiller ekstreme krav til spillernes løbevillighed. Her er et lille udpluk af de krav, som Alexander Zorniger vil praktisere med den nye spillemåde i Brøndby i fremtiden. Der skal presses højt og massivt på modstanderen.

Målmanden

Han skal være meget dygtig med fødderne og parat til at gå langt ud af sit mål for at gribe ind, hvis der kommer bolde ned bag den højtstående Brøndby-bagkæde. Frederik Rønnow har lidt at arbejde med, fordi netop spillet med fødderne er ikke her, han er bedst.

Midtstopperne

Det er reelt dem, der får det største ansvar på banen. De kan oftest stå helt oppe på midterlinjen og havne i én mod én duel med en modstander, hvis de får en omstilling. Derfor skal de både være duelstærke og hurtige på fødderne. Du kan ikke have to langsomme spillere placeret ved siden af hinanden. Så går det for alvor galt, hvis modstanderen spiller sig ud af Brøndbys massive pres.

Få stationer til afslutninger

Boldbesiddelse er på ingen måder afgørende for at vinde fodboldkampene. Det handler om at erobre bolden og derfra blot få stationer før der skal afsluttes på modstandernes mål.

Alexander Zorniger er kompromisløs. Han vil kun spille fodbold på én måde. (Foto: All Over Press)
Alexander Zorniger er kompromisløs. Han vil kun spille fodbold på én måde. (Foto: All Over Press)

Høje krav om spilintelligens

Når man skal spille den slags overfaldsfodbold, kræver det, at man har spillerne til det og er gode med bolden. Det nytter ikke noget med et aggressivt og højt pres, hvis man ikke er teknisk velfunderet og dygtige til at holde fast i bolden. Derfor skal Alexander Zorniger bruge intelligente spillere på sit hold.

Ekstrem løbevillighed

Hvis Brøndby skal have succes med den nye presstil, bliver det Superligaens mest løbevillige mandskab. Løbevillighed bliver et nøgleord for, at planen skal blive en succes. Det gælder alle ti markspillere. Presset starter hos angriberne, mens midtbanespillerne og backerne følger med frem og deltager i presset højt på banen.

(Foto: Kenneth Koustrup Lysbjerg) Randers FC Brøndby, FCM og AGF lurer på Randers-profil

Esbjerg Tidligere Brøndby-angriber til lægetjek i Esbjerg

Sådan skal Brøndby spille fremover under Alexander Zorniger (Foto: Philip Davali)
Sådan skal Brøndby spille fremover under Alexander Zorniger (Foto: Philip Davali)
 

I dybden i stedet for bredden

Brøndby kommer til at spille meget mere i banens længderetning. Det er slut med boldtrilleri til siden og tilbage. Det skal gå meget hurtigt, når der spilles fremad banen.

Bolden skal vindes højt på banen

Med et aggressivt og højt pres satses der alt på, at bolden skal vindes højt oppe på modstanderens banehalvdel. Når bolden er erobret skal der komme mange dybdeløb fra midtbanespillerne. Specielt de offensive af slagsen.

Høj risiko

Filosofien er et aggressivt spil med meget høj risiko. Der bliver taget mange chancer i den måde, som Brøndby kommer til at spille fodbold på. Bagkæden kommer til at stå højt. Og hvis ikke der er et par hurtige folk, kan Brøndby nemt blive overspillet, hvis modstanderen kommer forbi presset.

Hvilke spillere passer ind i det nye Brøndby?

106 kommentarer
Vis kommentarer