Sidste eventyr: Storklub vil genforene Agger og Kjær

Fenerbahce jagter en rutineret stopper, der kan spille sammen med Simon Kjær – Agger er topkandidat

Her kan du se Ekstra Bladets sportsjournalist Anders Junge Ernst vurdere et muligt Agger-skifte til tyrkisk fodbold. (Video: Splash)

Daniel Aggers fremtid er fortsat uafklaret. Fortsætter han i Brøndby? Tager han et sidste eventyr i udlandet? Eller lægger han definitivt støvlerne på hylden?  

Landsholdskaptajnen har ikke travlt med at træffe sin beslutning, selv om Brøndby uden tvivl presser på for at få en afklaring.

Med 75 landskampe, en glorværdig karriere i den engelske traditionsklub Liverpool gennem ni sæsoner, er Daniel Agger stadig eftertragtet, selv om han er på vej mod de 32 år.

Med én måned til kontraktudløb er Daniel Agger gratis og i en situation, hvor han frit kan skifte til en ny klub, hvis han vælger at fortsætte karrieren med et sidste eventyr i udlandet.

Ekstra Bladet kan nu løfte sløret for, at de kommende tyrkiske vicemestre fra Fenerbahce har Daniel Agger højt på ønskelisten som forstærkning til den kommende sæson.

Agger er tavs
Tyrkiske kilder bekræfter overfor Ekstra Bladet, at man i Fenerbahce er opsatte på at genforene det danske landsholds-stopperpar – Daniel Agger og Simon Kjær – i den tyrkiske storklub.

Seks års makkerskab på det danske landshold kan gavne klubholdet i et fremtidigt perspektiv.

Hvor vidt der allerede har været kontakt mellem parterne er usikkert. Tyrkiske kilder mener at vide, at Daniel Aggers agent, Per Steffensen, allerede har været til møder med Fenerbahce-toppen. Men den oplysning har Ekstra Bladet imidlertid ikke kunnet få bekræftet.

I denne sæson har Simon Kjær spillet sammen med den rutinerede portugiser Bruno Alves, men hans fremtid er ikke afklaret eftersom kontrakten udløber om én måned. Derudover råder Fenerbahce over Abdoulaye Ba, der kun har fungeret som reserve for de to.

Daniel Agger befinder sig i hvert fald lige nu i en position, hvor han må tale med alle og enhver om sin fodboldmæssige fremtid.

Daniel Agger er blevet forelagt oplysningerne om den konkrete interesse fra Fenerbahce, men Brøndbys viceanfører har ikke ønsket at udtale sig om sin fremtid på nuværende tidspunkt.

- Jeg fokuserer på sæsonens tre sidste kampe, fastslår han.

Daniel Aggers agent, Per Steffensen, har heller ikke ønsket at udtale sig.

Ingen tidsfrist
Daniel Agger vil til gengæld gerne tale en smule om sin aktuelle situation, hvor karrieren reelt kan være forbi om blot tre kampe.

Daniel, hvornår beslutter du dig for fremtiden?

- Det kan jeg ikke sige med sikkerhed. Jeg vil ikke sætte mig selv under unødvendigt pres.

Kommer der et svar fra dig efter sidste spilledag mod SønderjyskE?

- Det ved jeg ikke. Som sagt sætter jeg ikke mig selv under sådan et pres.

Kommer der så et svar fra dig inden landsholdet rejser til Japan?

- Jeg kan ikke sige, hvornår jeg endeligt beslutter mig for min fremtid. Det kan sagtens være efter landsholdets tur til Japan, fastslår Daniel Agger, der understreger, hans beslutning for fremtiden ikke har noget at gøre med, at Brøndby nu har offentliggjort navnet på den nye træner – Alexander Zorninger.

- Jeg tror, det er fint med en tysk træner. Det bliver i hvert fald en helt ny start for klubben. Men valget af den nye træner har ikke afgørende indflydelse på mit valg.

- I den sidste ende er det mig, der skal beslutte om lysten stadig er der og om kroppen kan holde til at fortsætte, siger Daniel Agger.

I 2006 skiftede Daniel Agger fra Brøndby til Liverpool i England. Her kan du høre den tidligere bestyrelsesformand i klubben Per Bjerregaard fortælle historien om det spektakulære salg

Sådan sagde Daniel Agger i november 2015 før de to afgørende EM-playoff-kampe mod Sverige, som Danmark tabte sammenlagt