Slap Brøndby-præstation: Festen fes ud

Brøndby sluttede sæsonen skidt med en slap præstation i 0-1 nederlaget mod Esbjerg

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Syv busser fra 23 danske byer var valfartet til Brøndby Stadion for at fejre den første blågule medalje siden 2011.

Brøndby havde indbudt til bronzefest, men eftersom spillerne – groft sagt - ikke gad deltage - blev det en flad fest for de 22.838 tilskuere på Brøndby Stadion.

Brøndby Stadion var ellers klædt helt i gult for at markere sæsonens sidste hjemmekamp. For at fejre medaljerne, men det blev en flad fest på tribunerne, fordi Brøndby-spillerne slet ikke var oppe i gear. De var gået på sommerferie og tabte derfor 0-1 til Esbjerg i en kamp, der specielt før pausen bød på mange chancer i begge ender af banen.

Men det var ikke på grund af det velpolerede spil, men i langt højere grad i kraft af elendigt forsvarsspil hos de to mandskaber.

Mange afbrændere
Robin Söder, Kevin Mensah og Mick van Buren brændte store chancer før pausen, hvor Kevin Mensahs var størst. I en fantastisk position foran målet sparkede han direkte i fødderne på Johan Larsson.

Brøndby-defensiven sejlede før pausen, hvor Patrick da Silva og Dario Dumic havde store problemer med at placere sig rigtigt. Ofte blev de overspillet og kom til at bringe Brøndby-defensiven i ubalance.

Brøndby havde et par gode muligheder før pausen, hvor Elbasan Rashani havde den klart største chance. I fri position foran Esbjerg-målet sparkede han på tværs i stedet for at skyde direkte på mål.

Se afbrænderen her

Mohammed Fellah blev matchvinder for Esbjerg i begyndelsen af anden halvleg, da en afslutning fra indskiftede Hans Henrik Andreasen havnede hos nordmanden, der resolut hamrede bolden i mål bag Lukas Hradecky.

Se hans flotte scoring her:

Nu går Brøndby-spillerne på ti dages ferie. Når de vender tilbage kan der ske en del udskiftninger i truppen. Reservemålmand Michael Falkesgaard rejser til OB, Ferhan Hasani rejser transferfri fra klubben. Holmbert Fridjonsson skal retur til Celtic.

Derudover er der en række uafklarede spørgsmål for de blå-gule. Der er ingen aftale udover denne sæson med Teemu Pukki, der skal retur til Celtic, hvis ikke skotterne går ned i pris. Det menes, at Celtic ønsker i omegnen af seks mio. kr. for at slippe den finske landsholdsspiller.

Derudover kan Riza Durmisi blive solgt. Han er stærkt inde i billedet til et skifte til den belgiske storklub Anderlecht.

Det store spørgsmål på Vestegnen hen over sommeren bliver Lukas Hradecky. Kan Brøndby holde på målmanden?

Han har stor andel i, at Brøndby er vendt tilbage til toppen efter fire år uden for medaljerækkerne.

89 kommentarer
Vis kommentarer