Snyder FCK: Brøndby vinder kamp om målmand

Brøndby henter Jonathan Ægidius på en fri transfer i Lyngby til sommer

Carsten V. Jensen har lokket U19-landsholdsmålmanden til Brøndby. Foto: Philip Davali
Carsten V. Jensen har lokket U19-landsholdsmålmanden til Brøndby. Foto: Philip Davali
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

- Han minder om Mohamed Zidan

Brøndbys førstemålmand Marvin Schwäbe har kontraktudløb til sommer, og det ligner, at unge Mads Hermansen skal overtage til den tid - hvis ikke før.

Men nu får Hermansen en alvorlig konkurrent i form af den 18-årige målmand Jonathan Ægidius, som Brøndby henter i Lyngby på en fri transfer, når hans kontrakt udløber til sommer.

- Vi er glade for at Jonathan har valgt Brøndby IF, som det sted, hvor han kan fortsætte sin udvikling. Vi ser frem til, at han starter hos os, siger fodbolddirektør Carsten V. Jensen i en meget kort nyhed på klubbens hjemmeside.

Tidligere har også FC København været meldt interesserede i den unge målmand, som Lyngby også gerne selv ville have beholdt.

- Vi har tilbudt en pakke til Jonathan, som vi synes ligger i rigtig fin forlængelse af den gode udvikling, han har haft hos os, og som matcher de ønsker, han har haft i forhold til den fremtidige udvikling. Det er op til ham at vælge nu, og det gør da lidt ondt på os at se en ung knægt havne i det mediecirkus, der udspiller sig, sagde Lyngbys talentchef Nicas Kjeldsen i sidste uge til Tipsbladet.

Han har allerede fået debut på Lyngbys førstehold i en pokalkamp i Slagelse, hvor han fik spilletid i 9-0-sejren, der også bød på et vildt saksesparksmål.

Set af 365 millioner: - Fuldstændig vanvittigt

- Jona er besat af træning og at blive bedre, og det har båret frugt i 2020, og derfor er debuten meget fortjent. Han er inde i en god udvikling, selvom han kun er 18 år, sagde Lyngbys målmandstræner Thomas Villadsen efterfølgende om målmanden.

- 2020 var et år, hvor jeg tog nogle positive skridt i min udvikling. Det hele kulminerede i den ubesejrede stime på U19 holdet og min debut på førsteholdet, som jeg er utrolig stolt over, lød det fra målmanden selv.

Ægidius med mellemnavnet Risbjerg fylder 19 år 22. april og har allerede spillet 20 U-landskampe fra U16 til U19 - senest i U19-landskampen i oktober, hvor Polen blev slået 3-1, og hvor også den kommende klubkammerat Mathias Kvistgaarden spillede med.

Mads Hermansen, som Ægidius skal kæmpe med i Brøndby, er fra juli 2000 og altså næsten to år ældre end den nye keeper. Som tredjemålmand har Brøndby i øjeblikket veteranen Michael Tørnes, der ligesom Schwäbe også har kontraktudløb til sommer.

Fans betaler løn på sms: - Hjælp os

Brøndby har stadig ét hængeparti

Officielt: AGF henter Sanneh

Transfer: Fra klubikon til judas - Fem forbudte klubskift.

Indkøb afsløret på Tinder

Historisk valg: Forlader Parken

Udpeger den store joker

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind