Spænding til det sidste! FC Midtjylland snød Brøndby for guldfest

På en scoring af Bubacarr Sanneh kort før tid vandt midtjyderne 1-0 på Vestegnen, og nu er det kun en bedre målscore, der holder Brøndby foran FC Midtjylland

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Guldkampen er igen pivåben!

Brøndby kan besejres, og nu lugter FC Midtjylland for alvor guld. På Brøndby Stadion blev Bubacarr Sanneh med en hovedstødsscoring syv minutter før tid den store helt for midtjyderne, der kunne rejse hjem med en 1-0-sejr og fornyet håb.

En nulløsning havde med stor sandsynlighed sendt guldet til Vestegnen, men nu er de to hold helt lige i toppen, og det er kun i kraft af en bedre målscore, at Brøndby indtager førstepladsen inden sæsonens to sidste runder.

Syv mål er Brøndby bedre, og det kan vise sig at blive afgørende, når det endelige regnskab gøres op i 2. pinsedag.

Inden da venter dog 180 minutters med højspænding, og spørgsmålet er, hvad nederlaget gør ved Alexander Zornigers blågule sejrsmaskine?

Når de fredag aften løber ind på stadion i Horsens, kan de være tre point efter FC Midtjylland og altså være pisket til en sejr for at holde fast i førstepladsen.

Det kan fortsat både blive himmel og helvede for de mange trofaste tilhængere, der nu på trettende år venter på at kunne juble over et mesterskab.

Følelsen på Vestegnen er, at det skal være i år, og rammen på Brøndby Stadion var mesterlig.

Stadion skinnede om kap med forårssolen og en enorm tifo viste, hvad det hele handlede om. Hvis nogen altså skulle være i tvivl!

’Brøndby Stadion vores drømmested – gør drømmen til virkelighed’ stod der på de enorme bannere, der dækkede hele den ene langside og Sydsiden.

Der blev viftet med guldflag og konstant sunget om det mesterskab, ’der skal hjem igen’.  Trofæet var også afbilledet og fortrykt med BIF. Jo, der var guld i luften på Vestegnen.

Men måske også en smule nervøsitet.

I hvert fald havde Brøndby i kampens indledning ikke held med sin overfaldsfodbold. FC Midtjylland stod godt imod, og det blev mere hård fight end flot fodbold, som tilskuerne fik at se.

Meget symptomatisk for den chancefattige, men intense start kom det største jubelbrøl, da kaptajn Johan Larsson efter et kvarter tacklede Marc Dal Hende ind i nogle sagesløse vandflasker ved den midtjyske bænk.

Først store chancer faldt i det 27. minut, da Hany Mukhtar sendte et giftigt indadskruet hjørnespark af sted, men på mållinjen stod store, stærke Bubacarr Sanneh og fik losset væk.

FC Midtjytlland satsede primært på kontraangreb og var tæt på at komme foran lige efter den halve time.

Gustav Wikheim lagde bolden skråt bagud til Jakob Poulsen, mens hans flyvende halvflugter fra kanten af feltet tog den ene stolpe og sprang i spil igen.  

I den anden ende fik Paulus Arajuuri kort før pausen en stor chance efter hjørnespark, men den finske stopper skovlede med skinnebenet bolden over.

Også varme Wilczek nåede at få en god mulighed, inden dommer Jakob Kehlet fløjtede til pausen, men Erik Sviatchenko fik kastet sig og rørt afslutningen så tilpas meget, at den strøg lige over.

Brøndby startede 2. halvleg bedst, men havde svært ved at skabe den helt åbne chance.

Der var et hovedstødsforsøg hist, et skudforsøg det, men intet der tvang Jesper Hansen i det midtjyske mål på overarbejde.

Frederik Rønnow havde heller ikke meget at se til i en 2. halvleg, hvor der ofte var påfaldende stille på Brøndby Stadion.

Der blev bedt bønner og bidt negle på tilskuerpladserne. Og ikke sunget helt så meget om mesterskabet som før pausen.

Med tyve minutter igen fik velspillende Mukhtar dog tændt op for Vestegnen, da han var tæt på at gøre det til 1-0, men Jesper Hansen reddede i stor stil.

Det lignede en nulløsning, men så slog hovedstødsmonstret Bubacarr Sanneh til syv minutter i lukketid. Frederik Rønnow fik fingrene på hans hovedstød, men kunne ikke forhindre bolden i at passere mållinjen.

Brøndby satsede alt til sidst, men fik ikke den udligning, der kunne have givet dem en stor fordel i det tætte guldrace og mange skuffede Brøndby-fans søgte straks mod udgangene.

’Vi ligger nummer ét’, sang de, der valgte at blive, og sandt er det, men nu er det kun i kraft af en bedre målscore.

Guldkampen er igen pivåben inden næstsidste kapitel af den Superliga-thriller.

FC Midtjylland møder fredag FC København i Parken, mens Brøndby kort efter det opgør spiller i Horsens.

Derfor tager Hareide ikke Brøndby-stjerne med til VM

Ståle sneg sig i bad: Boilesen måtte tage skraldet

Brøndbys værste mareridt: Succesen kan flytte superstjernen

1 af 17 
2 af 17 
3 af 17 
4 af 17 
5 af 17 
6 af 17 
7 af 17 
8 af 17 
9 af 17 
10 af 17 
11 af 17 
12 af 17 
13 af 17 
14 af 17 
15 af 17 
16 af 17 
17 af 17 
473 kommentarer
Vis kommentarer