Store ord fra chefen: - En af ligaens bedste

- Det kan godt være, mange ikke ser Mikael Uhre som den store stjerne, men når du fører topscorerlisten, så har du gjort det godt – han er stærkt undervurderet som spiller, mener Niels Frederiksen

Niels Frederiksen mener, at Mikael Uhre er en af Superligaens bedste angribere. Foto: Lars Poulsen.
Niels Frederiksen mener, at Mikael Uhre er en af Superligaens bedste angribere. Foto: Lars Poulsen.

Mange Brøndby-fans var forståeligt bekymret, da Kamil Wilczek i begyndelsen af 2020 blev solgt.

Klubbens mest scorende spiller blev sendt til Tyrkiet for at tjene de sidste penge.

Hvem skal nu lave målene, lød den logiske tanke.

De færreste havde tænkt, at det blev Mikael Uhres største lykke, at Kamil Wilczek fik løbepas.

For siden han kom i sommeren 2018 fra SønderjyskE, har forløbet været ganske atypisk for Mikael Uhre i Brøndby-trøjen.

Seks mål i den første sæson som marginalspiller, seks mål i den anden sæson, hvor han stadig lå i periferien af en stamplads.

Det er altså først i sæson tre, han har fået sit helt store gennembrud. Og det har han fået, fordi der endelig blev plads til ham i startformationen.

Nummer ét på flere fronter
Scoringen mod Vejle bragte ham på en delt førsteplads på topscorerlisten med ni træffere.

Han havde også en fod med i 2-0 træfferen, da han pressede Pierre Bengtsson til at lave selvmål kort inde i anden halvleg.

Læg dertil, at han med seks assist også fører den tabel i Superligaen.

- Mikael har gennemgået en fantastisk udvikling og løftet sit spil. Han er nu en skarp afslutter, der spiller med større selvtillid og derfor er villig til at tage flere chancer, roser Niels Frederiksen.

Brøndby måtte slide for at vinde 2-1 over Vejle, men igen markerede Mikael Uhre sig fornemt. Foto: Lars Poulsen.
Brøndby måtte slide for at vinde 2-1 over Vejle, men igen markerede Mikael Uhre sig fornemt. Foto: Lars Poulsen.

Han er en stjerne
Cheftræneren uddyber:

- Det kan godt være, at mange ikke betragter ham som en stor stjerne i Superligaen. Men hvis du fører topscorerlisten, så er du en stjerne.

- Han er en af ligaens bedste angribere. For angribere bliver målt på deres scoringer, og her ligger han rigtig godt til.

- Uhre er i høj grad undervurderet som spiller. Og det hænger helt sikkert sammen med den start, han fik i klubben, hvor han i lang tid ikke var stamspiller.

- Mange har måske tænkt, slår han igennem. Men han har et fremragende spark og en enorm sikkerhed i afslutningerne. Nogle vægter måske ikke hans fart og hurtighed, som er ekstremt afgørende som angriber, påpeger Niels Frederiksen.

Mikael Uhre var afgørende, da Brøndby forsvarede førstepladsen. Foto: Lars Poulsen. Brøndby Brøndby måtte slide for førstepladsen

Nicklas Bendtner spillede senest for FC København. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Dansk fodbold Bendtner: Jeg vinker lidt farvel til fodbolden

Bayern Munich tabte lørdag til Eintracht Frankfurt. Tidligere på ugen måtte Robert Lewandowski og holdkammeraterne nøjes med 3-3 mod Bielefeld fra bunden af ligaen. Foto: Arne Dedert/Ritzau Scanpix Tysk fodbold Ny Bayern-fadæse

57 kommentarer
Vis kommentarer