Stort navn siger stop: Derfor forlader jeg Brøndby

Den 48-årige assistenttræner er ikke interesseret i at forlænge sin aftale på Vestegnen. Til sommer er det slut for Mark Strudal, der kalder tiden i Brøndby for god, men også turbulent. Han håber at finde en klub, hvor han selv får mulighed for at stå med hovedansvaret

Mark Strudal stopper i Brøndby efter denne sæson. Han har meddelt Troels Bech, at han ikke ønsker at forlænge sin aftale. Foto: Christer Holte / POLFOTO
Mark Strudal stopper i Brøndby efter denne sæson. Han har meddelt Troels Bech, at han ikke ønsker at forlænge sin aftale. Foto: Christer Holte / POLFOTO

Mark Strudal siger farvel til Brøndby.

Når sæsonen slutter, er det også slut for den tidligere landsholdsangriber på Vestegnen. Før nytår bankede Strudal på døren til Troels Bechs kontor og fortalte Brøndby-sportsdirektøren om sin beslutning.

- Jeg har meddelt Troels Bech, at jeg ikke ønsker at forlænge samarbejdet. Jeg føler, at tiden er inde til, at jeg skal prøve noget nyt.

- Det har været en god tid i Brøndby, men det er også rette tid for mig at prøve noget andet, siger Mark Strudal til Ekstra Bladet.

Det er halvandet år siden, at han kom ’hjem’ til Brøndby efter et årti i FC Nordsjælland. Strudal lavede en to-årig kontrakt med de blågule, men den bliver altså ikke forlænget.

Assistenttræneren – med speciale i at få angribere til at ramme plet – ønsker at få fjernet assistent fra titlen og komme ud og stå på egne ben.

- Jeg føler mig klar til større opgaver. Siden årtusindeskiftet har jeg stille og roligt arbejdet mig op. Jeg har været U19-træner, talentchef, angrebstræner og de seneste år assistenttræner.

- Jeg har været med til at vinde DM og pokalen og været med omkring Champions League.  Jeg har efterhånden været hele vejen rundt og synes, at det er rette tidspunkt at forfølge cheftrænerdrømmen, siger Mark Strudal, der vil bruge det kommende halve år på at sondere markedet.

Mark Strudal var i mange år i FC Nordsjælland. Her vandt han - sammen med Jorés Okore - mesterskabet tilbage i 2012. Foto: Lars Poulsen
Mark Strudal var i mange år i FC Nordsjælland. Her vandt han - sammen med Jorés Okore - mesterskabet tilbage i 2012. Foto: Lars Poulsen

Den 48-årige træner håber på at kunne blive manden med ansvaret et sted.

Og skulle det rigtige job ikke dukke op, er den uddannede lærer overbevist om, at han har en fremtid inden for enten det private erhvervsliv eller inden for skolesystemet.

- Der har allerede været nogle henvendelser, så jeg er ikke i tvivl om, at jeg nok skal være i fuldt vigør efter sommerferien.

- Lige nu glæder jeg mig bare til at se, hvilke muligheder der byder sig.

Mark Strudal kalder sin tid i Brøndby for super spændende og siger, at han er og har været glad for at være i klubben.

- Jeg har fået erfaring inden for flere systemer og forskellige former af 4-4-2 og 4-3-3 – senest den nuværende udgave med det kompromisløse pres.

- Jeg er glad for den erfaring og ikke kun være udlært i et ét system, siger Mark Strudal.

Selv om han har været glad for sit ophold i Brøndby, så lægger han samtidig heller ikke skjul på, at det på flere områder også har været en meget udfordrende tid.

- Jeg har været assistent under tre forskellige cheftrænere på halvandet år, og hvis man ser på den kreds af kolleger, som jeg har været i daglig kontakt med, så har 20 forladt klubben af den ene eller anden årsag.

- Det har været en turbulent tid, og det har også gjort det besværligt for mig at navigere, siger Mark Strudal, der under Thomas Frank havde en mere markant rolle i trænerteamet, end han har haft under tyske Alexander Zorniger i denne sæson.

Og det spiller også en rolle i Strudals beslutning om at stoppe i Brøndby.

- Det her er ingen kritik af Alexander, men jeg kan konstatere, at der er blevet mindre og mindre af det, der står under arbejdsopgaver i min aftale.

- Det, jeg brænder for, er der ikke længere så meget plads til, og det har selvfølgelig gjort beslutningen lettere, siger Strudal, der under Thomas Frank var meget med inde omkring den offensive del af spillet og med til at sætte dagsordenen i den daglige træning.

På Vestegnen havde Strudal selv succes som spiller og var med til at vinde pokalturneringen. Foto: Jens Dresling
På Vestegnen havde Strudal selv succes som spiller og var med til at vinde pokalturneringen. Foto: Jens Dresling

Samme rolle har han ikke i tyskerens set up, men Mark Strudal er stadig vellidt på Vestegnen, og hans stop blev ikke modtaget med jubel på Troels Bechs kontor.

- Jeg vil gerne give en stor cadeau til Troels for hans måde at håndtere det på. Han kunne godt sætte sig ind i min situation og spurgte, om jeg kunne være interesseret i at blive, hvis de fandt en anden funktion.

- Jeg er glad for, at de gerne ville beholde mig. Det viser, at de værdsætter mit arbejde, siger Mark Strudal, der dog ikke kan se sig selv fortsætte i en anden funktion i Brøndby.

Det er slut til sommer, men heller ikke før ifølge assistenttræneren, der har tænkt sig at knokle videre på Vestegnen det næste halve år.

- Det er vigtigt for mig at slutte så godt og professionelt af som overhovedet muligt. Jeg håber, at min sidste sæson kan slutte på bedst tænkelig vis med medaljer og måske en topscorer.

- Det ville være en god måde at sætte trumf på, siger Mark Strudal, der kan glæde sig over, at hans arbejde med Teemu Pukki og Kamil Wilczek på træningsbanen kan aflæses på Superligaens topscorerliste.

Finnen topper ved vinterpausen listen med 14 scoringer, men hans polske makker står noteret for ti træffere på tredjepladsen.

Mellem de to ligger Marcus Ingvartssen, som Mark Strudal faktisk også nåede at arbejde med i sin tid i FC Nordsjælland…

Ekstra Bladet har den tidligere angriber Mark Strudal på en 94. plads over Superligaens 100 bedste spillere i historien. Foto: Lars Poulsen Superligaen En af de største: Elsket i Brøndby - på trods af FCK-fortid

FCK har hentet Uros Matic i østrigsk fodbold. Se på listen nedenunder, hvilke spillere din klub har hentet til Superligaen. Foto: FCK.dk Superligaen Det store overblik: Sådan står din Superliga-klub

Randers' giftige, svenske angriber Mikael Ishak (i midten) er et af de varmeste transferemner, der kan skifte klub til sommer - helt gratis. Også Brøndbys Christian Nørgaard (t.v.) kan nu frit forhandle kontrakt med andre klubber. Foto: Ernst van Norde. Sport Her er Superliga-profilerne som kan smutte gratis