Strid mellem Brøndby og FCN: Ingen BIF-fans i Farum

Der kommer muligvis ingen fans fra Brøndby i Farum, når klubben møder FC Nordsjælland

Brøndby-fans opfordres til ikke at møde op i Farum af klubben. (Foto: Lars Poulsen)
Brøndby-fans opfordres til ikke at møde op i Farum af klubben. (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby IF kommer sandsynligvis til at undvære sine fans, når klubben møder FC Nordsjælland i Farum den 30. august.

Klubberne kan ikke blive enige om rammerne for udebanetilskuerne på Farum Park, hvor Brøndby blandt andet ønsker et net sat op for at skærme for eventuelle kast af genstande mod banen.

Brøndby skriver således på sin hjemmeside, at man fraråder sine fans at tage på Farum Park den 30. august.

- FC Nordsjælland har efter en ellers fin og konstruktiv dialog, som hidtil eneste klub, besluttet ikke at sætte et net op foran udebaneafsnittet på Farum Park forud for kampen. En beslutning de som arrangerende klub er i deres gode ret til at træffe. En beslutning som vi må respektere, lyder det på brondbyif.com.

Se også: Brøndby-fans alligevel velkomne i Sønderjylland

Klubben fortsætter endvidere:

- Desværre har FC Nordsjælland som nævnt ikke ønsket at imødekomme ønsket om at forbedre rammerne med opsætning af et net foran udebaneafsnittet, lige som de øvrige klubber vi har mødt på udebane det sidste halve år har gjort. De øvrige klubbers erfaringer viser, at udgifterne er overskuelige set i forhold til de betragtelige indtægter, der følger med vores altid talstærke udebanefans. Desuden vil forbedrede rammer på udebaneafsnittet gavne kampafviklingen til alle andre kampe også.

Se også: AaB til Brøndby: Jeres fans, jeres ansvar

Brøndby IF risikerer altså at spille uden fans i den væsentlige udekamp mod FC Nordsjælland i Farum.

- FC Nordsjællands valg betyder, at vi har frasagt os et udebaneafsnit til den pågældende kamp og således ikke ønsker at påtage os det formelle, objektive udebaneansvar i forbindelse med opgøret på Farum Park den 30. august. Som konsekvens kan vi desværre heller ikke opfordre vores fans til at tage til Farum Park og støtte os mod FC Nordsjælland, da vi grundlæggende finder det problematisk, at man som besøgende klub har ansvaret for et afsnit, hvor man absolut ingen indflydelse har på rammerne og den sikkerhedsmæssige afvikling.

Brøndby IF oplyser dog, at man stadig er åben for at finde en løsning inden kampen skal spilles den 30. august.

Se også: FCK-boss: Brøndby uden format

42 kommentarer
Vis kommentarer