Super-assist holder liv i Brøndbys medaljehåb

Lebogang Phiri blev matchvinder, da Brøndby distancerede OB og sendte fynboerne ud af medaljekampen

Phiri blev matchvinder for de blå/gule (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Phiri blev matchvinder for de blå/gule (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Håbet om top-3 lever i bedste velgående i Brøndby. Men det kan lige så godt blive en anden- som en femteplads.

Den smalle 1-0 sejr over OB i overværelse af 11.263 tilskuere på Brøndby Stadion betød, at OB nu er distanceret, og de blågule formentlig ikke slutter dårligere end en femteplads.

Det bliver ganske små marginaler, der afgør, om Brøndby kommer i top-3 og indfrier målsætningen om at spille europæisk til efteråret. Det kan også ske via en pokaltitel.

Sejren over OB kom i hus på en scoring før pausen af Lebogang Phiri. En fortjent sejr til hjemmeholdet, fordi det var dem, der ville mest. De sad på spillet og dominerede i lange perioder, på trods af at kvaliteten ikke altid var i top.

Det har i hvert fald haft stor betydning for Brøndbys spil, at Thomas Kahlenberg er tilbage som det centrale omdrejningspunkt på midten. Han skaber ro og serverer ofte med kløgt og omtanke boldene til holdkammeraterne.

Kent Nielsen har derimod en del udfordringer på sit mandskab, fordi holdet savner kreative ideer, når Rasmus Falk ikke er med. Fynboerne hang ikke særlig godt sammen overfor et heroisk kæmpende Brøndby mandskab.

Flere rokeringer hos Brøndby
Brøndby var uden fire stamspillere – Martin Albrechtsen og Rodolph Austin, der er ude med skader samt Daniel Agger og Riza Durmisi, der afsonede karantæne.

For Daniel Agger faldt karantænen på et godt tidspunkt, fordi han døjer med en mindre skade i baglåret. En skade, der tvang ham ud sidste uge mod FC Midtjylland.

Det betød igen en ny Brøndby-bagkæde, hvor Martin Ørnskov og Jesper Julesgård dannede stopperpar, mens Frederik Holst var den nye på venstre back. Et tydeligt bevis på, at Patrick da Silva er langt ude i Brøndby-kulden. Han var ikke engang i Brøndby-truppen.

Kontramål i topklasse
Hos gæsterne var det kreative omdrejningspunkt Rasmus Falk ikke blevet klar, og det satte sit præg på OB-offensiven, der var meget tam og ubeslutsom i kampens første fase.

Det kneb med at servicere Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen, der ikke fik meget at arbejde med.

Hos hjemmeholdet var David Boysen tæt på at score i kampens åbning, da han sparkede fladt forbi OB-målet, siden skød Thomas Kahlenberg forbi på en god mulighed.

Belønningen for Brøndbys spilovertag kom syv minutter før pausen. En kontra-scoring lige efter bogen. Få stationer før den lå bag en sagesløs Sten Michael Grytebust.

OB-spillerne blev fanget på Brøndbys banehalvdel, da David Boysen blev sendt af sted, Lebogang Phiri var fulgt med på midten og firsttimmede Boysens flotte aflevering til scoring.

OBs største mulighed før pausen tilfaldt Rasmus Festersen, der måtte se Frederik Rønnow ud i fuld længe for at afværge sit velplacerede hovedstød.

127 kommentarer
Vis kommentarer