Surt show, Brøndby: Suverænt bedste toer nogensinde

I 23 ud af 28 Superliga-sæsoner havde Brøndbys pointsnit rakt til guld, men nu må klubben fra Vestegnen nøjes med at være historiens bedste sølvvinder

Det så længe ud til, at der skulle være guldfest på Brøndby Stadion, men klubben fra Vestegnen stivnede på opløbsstrækningen og blev overhalet af en flok spurtende midtjyder.

Festen blev rykket til Herning, mens der i Brøndby blev delt sølvmedaljer ud og drukket gravøl.

Skuffelsen var enorm på den københavnske Vestegn, og det er der ikke noget at sige til. De havde næsten mesterskabstrofæet i hænderne og hentede så mange point, at det 'burde' være blevet til guld.

Faktisk er Brøndbys sølvvinderne med 2,25 point per kamp det hold i Superliga-historien, der har haft det sjettebedste pointsnit.

Se top 10-listen i grafikken under artiklen.

Normalt siger man, at har man et snit på to point per kamp, så kæmper man i den grad med om guldet.

Men 2,25 var ikke nok for Brøndby, da FC Midtjylland i den netop overståede sæson havde et snit på svimlende 2,36 point per kamp.

Kun ét hold har gjort det bedre i Superliga-historien: FCK's suveræne mestre i 2010/11 kunne prale med et snit på 2,46 point per kamp.

Brøndby må ærgre sig gule og blå over, at deres supersæson ramlede ind i FC Midtjyllands super-supersæson.

Superligaen blev indført i 1991, og i 23 ud af de 28 sæsoner havde Brøndbys pointsnit på 2,25 været nok til at hente guld.

Med 81 point satte Alexander Zornigers mandskab klubrekord for hentede point på en sæson, men Ebbe Skovdahls suveræne mestre fra 1997/98-sæson havde et bedre pointsnit. Dengang blev der kun spillet 33 kampe mod 36 i den nuværende struktur.

Alexander Zorniger takkede efter kampen mod AaB Brøndby-tilhængere. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Alexander Zorniger takkede efter kampen mod AaB Brøndby-tilhængere. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Brøndby er den bedste toer i Superliga-historien, men det var ingen formildende omstændighed - snarere tværtimod - da spillerne 2. pinsedag stod med sølv om halsen.

Skuffelsen i Horsens i næstsidste runde, hvor hjemmeholdet udlignede til 2-2 i 96. minut, blev af flere af Brøndby-spillerne beskrevet som karrierens suverænt største.

- Lige nu vil vi bare glemme det, men følelsen er vigtig at huske, hvis vi står i de afgørende kampe igen i næste sæson.

- Vi var ikke gode nok til sidst, men vi skal have parkeret den skuffelse, og vi rejser os ved at være sultne efter at vinde, sagde Kasper Fisker, der som flere andre Brøndby-spillere græd dagen efter den enorme mavepuster i det østjyske.

- Når du er en del af et fællesskab, vil du gerne give noget tilbage. Fansene har givet ekstremt meget til fællesskabet, og vi føler, at vi skuffer dem og os selv.

- Vi fik ikke givet dem den oplevelse, som de har givet os, og det er virkelig hårdt, sagde han efter sæsonens sidste kamp på Brøndby Stadion.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Marvin Schwäbe har de to seneste sæsoner været udlejet fra Hoffenheim til Dynamo Dresden i 2. Bundesliga. Foto: All Over Press Brøndby Brøndby intensiverer målmandsjagt: Men ønskespilleren er for dyr

Brøndby En lussing af sølv: Brøndby-aktien styrtdykker

Hany Mukhtar er sæsonens bedste spiller ifølge Ekstra Bladet. Fotos: Jens Dresling/Lars Poulsen Sport og Spil Her er Superligaens 25 bedste spillere

35 kommentarer
Vis kommentarer