Thomas Frank: Fandme dejligt for dansk fodbold

Brøndby-træneren Thomas Frank var ovenud begejstret for sit holds indsats efter det uafgjorte resultat mod Omonia

Thomas Frank var en glad mand efter Brøndbys avancement i Europa League. (Foto: René Schütze)
Thomas Frank var en glad mand efter Brøndbys avancement i Europa League. (Foto: René Schütze)

NICOSIA (Ekstra Bladet): Det var nervepirrende til sidste fløjt, men Brøndby holdt stand og er videre i Europa League.

2-2 på udebane mod Omonia var nok til avancement, og ikke overraskende var Brøndby-træner Thomas Frank derfor en særdeles tilfreds herre, da der skulle gøres status på Cypern.

- Det er en voldsom tilfredsstillelse at være vidne til sådan en mandfolkepræstation. Den karakterstyrke, passion og vilje som vi slet ikke leverede i weekenden mod Hobro, fik vi til overflod i den her ekstremt svære kulisse, siger Thomas Frank til Ekstra Bladet.

Træneren kan især takke sin finske angriber Teemu Pukki for, at det gik, som det gjorde. Med to mål var Brøndby-topscoreren en af de absolutte nøglefigurer i Brøndby-succesen torsdag aften.

- Pukki er jo en klassespiller. De her glimt af høj international klasse er jo helt enestående. At han så går herned og scorer to og kommer frem til to chancer yderligere... Fire klassechancer på udebane. Det er høj, høj klasse og det er jo også på derfor, at Schalke valgte at købe ham, siger Frank om angriberen med henvisning til Pukkis tidligere ophold i Bundesligaen.

- Nu skal han bare til at vise det kontinuert, men holder han sig på to mål i tre kampe, så ender han jo som topscorer i Superligaen, lød det fra træneren.

Se også: TV: Brøndby videre efter grotesk drama

Han kunne i de døende minutter se de cypriotiske værter lægge et tungt pres på Brøndby, der tilmed måtte sende Frederik Holst ind i målet til allersidst, da Lukas Hradecky blev vist ud, og alle udskiftninger var opbrugt.

Men takket være heroisk fight og en bæredygtig defensiv kæmpede gæsterne sig frem til et resultat, der altså lige akkurat var nok til at sejre sammenlagt.

- I vores situation havde det næsten været ubærligt, hvis det ikke var lykkedes til sidst, siger Thomas Frank.

- At vi kan præstere på så svær en udebane under så ekstreme forhold, og vi omsider kan eliminere et cypriotisk hold, det er fandme dejligt for dansk fodbold.

76 kommentarer
Vis kommentarer