Annonce:
Annonce:

Thomas Frank siger op i Brøndby

Thomas Frank opsiger sin stilling per dags dato i Brøndby, og dramaet i Superligaklubben fortsætter dermed i kølvandet på 'Oscar'-sagen

Thomas Frank afholder her sin afskedstale til Brøndbys pressemøde
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Thomas Frank har med opgående virkning fratrådt sin stilling som cheftræner i Brøndby. Det meddeler klubben i en fondbørsmeddelelse.

Opsigelsen sker i kølvandet på tirsdagens dramatiske historie om Jan Bech Andersens udskejelser på Sydsiden Online, der et et debatforum for Brøndby-fans.

Midlertidig afløser på træner-fronten bliver Auri Skabalius, som skal stå i spidsen for holdet i resten af sæsonen. Det var selvsamme person, som Thomas Frank overtog Brøndby-embedet fra tilbage i 2013.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Jan og jeg har haft et til tider anstrengt forhold, og efter de sidste par dages heftige skriverier i pressen, havde Jan, Troels (Bech, red.) og jeg en snak om samarbejdet, siger Thomas Frank til Brøndbys hjemmeside.

Annonce:

- På baggrund af den snak har jeg valgt at stoppe samarbejdet qua det tillidsbrud, der er sket. Det gør, at jeg ikke kan se mig selv fortsætte i rollen som cheftræner i Brøndby IF.

- Jeg er meget ærgerlig over at sige farvel til mine kollegaer, som jeg har nydt samarbejdet med hver dag i medgang og modgang. Til spillerne vil jeg sige tak for rejsen og den tid, vi har haft sammen. Jeg ønsker jer alt det bedste, og at I fortsat vil yde jeres bedste for klubben, fortæller han. 

Det bratte farvel finder sted i forlængelse af, at Ekstra Bladet tirsdag afslørede, at Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen under navnet 'Oscar' var kommet med opsigtsvækkende angreb mod både Thomas Frank og den tidligere sportschef Per Rud.

- Pilen peger kun på Thomas og staben. Elmander var Thomas og Pers beslutning - ingen andre. Der er ikke leveret - længere er den ikke, og det får konsekvenser, lød det blandt andet i et af indlæggene fra "Oscar".

Annonce:

Bølgerne gik højt i timerne efter afsløringen, hvor Per Rud blandt andet blev konfronteret med nyheden og valgte at reagere med meldingen om, at han håbede, at Jan Bech Andersen ville benægte, at der var hold i historien.

Brøndby fyrer direktør

Oven på afsløringen af Jan Bech Andersens online-udtalelser har Frank fået nok. (Foto: Lars Poulsen)
Oven på afsløringen af Jan Bech Andersens online-udtalelser har Frank fået nok. (Foto: Lars Poulsen)

Røde tal og udskiftning
Selv valgte Brøndby tirsdag at holde lav profil og meldte om aftenen ud, at man ikke ønskede at komme med en egentlig udtalelse før onsdag. Denne udmelding er så kommet i flere etaper.

Først kom beskeden om, at direktør Søren Vadmand var blevet fyret, ligesom klubbens årsregnskab blev præsenteret med røde tal på bundlinjen. 17 millioner kroner endte man i minus i 2015. Ny administrerende direktør er Jesper Børge Jørgensen, der skal forsøge at få underskuddet vendt til et bedre resultat i 2016.

Annonce:

Men den helt store bombe sprang altså kort derefter onsdag formiddag. Her blev det i en meddelelse til fondsbørsen gjort klart, at Thomas Frank har opsagt sin stilling. Ekstra Bladet forsøgte inden denne nyhed kom frem at få den nu forhenværende Brøndby-træner i tale, men han var ikke til at træffe over telefonen.

Thomas Frank blev ansat i Brøndby tilbage i juni 2013. Hans bedste resultat i spidsen for klubben blev en tredjeplads sidste år. Han efterlader mandskabet på en placering som nummer fem i indeværende sæson, hvor målsætningen har været at slutte blandt de tre bedste hold.

Den tidligere U19-landstræners sidste kamp i spidsen for Brøndby blev dermed 1-3-nederlaget til SønderjyskE den forgangne weekend. I kølvandet på det resultat var Frank dog endnu optimistisk i forhold til at opnå det ønskede mål.

- Det bliver et hårdt slid at nå målet. Men når vi står om 13 runder, og sæsonen er slut, tror jeg vi er kommet i mål og er havnet i top-3, sagde Frank efter nederlaget i Haderselv.

Annonce:

Uanset om den mission lykkes eller ej for klubben, ligger det nu fast, at det i hvert fald ikke bliver med Frank ved styrepinden. Onsdag tog han affære og hoppede selv af Brøndby-toget, der må siges at være på massiv slingrekurs.

Du kan her gense Jan Bechs tale til Brøndbys pressemøde. Jan Bech kommer med en undskyldning og indrømmer alt

Sådan er Jan Bech - temperament, passion og vildskab

Hør Thomas Franks afskedtale her

Blå bog: Thomas Frank

Navn: Thomas Frank
Født:
9. oktober 1973 (42 år)
Uddannelse: Bachelor i idræt ved Institut for idræt København 1999. Fag i idrætspædagogik og idrætspsykologi samt speciale i coaching-baseret ledelsesstil på Institut for idræt København 2002-2005. P-træner-uddannelse.

Trænerkarriere
2013-2016: Brøndby
2012-13: U19-landstræner
2008-2012: U16- og U17-landstræner
2006-2008: ITU-træner Lyngby Boldklub
2005: ITU-træner B93
1999-2004: U14-U16-U18 Hvidovre
1995-1998: U8 og U12 træner Frederiksværk boldklub

Thomas Frank i Brøndby
Slutplacering 2013/2014: Fire (nummer fire ved vinterpausen)
Slutplacering 2014/2015: Tre (nummer fire ved vinterpausen)

Thomas Frank var den næstlængst siddende Superliga-træner efter Colin Todd i Randers, før Thomas Frank opsagde sit job i Brøndby.

Kilde: dbu.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: