Tidligere topdommer om kontroversiel episode: Derfor blev det IKKE dømt

Den tidligere topdommer Kenn Hansen, mener at den meget omtalte straffesparksituation både kan dømmes, men også give gult kort for film

Søndag eftermiddag leverede FC Nordsjælland og Brøndby IF en helt vild Superliga-kamp, da en underholdende fight endte i en 3-2 sejr til Kasper Hjulmands tropper stik mod det hav af chancer, som Brøndby vadede i.

Men særligt en situation har skabt røre efter kampen, hvor Brøndbys Jan Kliment selv mener, at han burde have få et straffespark efter at være blevet nedlagt i feltet. Kampens dommer, Peter Kjærsgaard-Andersen, valgte ikke at dømme noget og holdt efter kampen fast i den beslutning.

Glad for nej til Vestegnen: Åndssvagt at skifte til Brøndby!

Nu har den tidligere topdommer Kenn Hansen så udtalt sig om situationen. På sin Twitter-profil har han skrevet følgende:

- Mit indtryk er, at langt de fleste ser det som klart straffe. Det mener jeg bestemt også kan dømmes, men lad mig for balancens skyld prøve at forklare, hvorfor jeg tror, det IKKE dømmes. Angriberen slæber klart foden i jorden på vej mod kontakten. Han har ingen intentioner om at blive på benene, lyder det fra Kenn Hansen.

Er der straffespark? Vurder selv situationen her

- Faktisk kan det teknisk set give gult kort for film. Det taler til gengæld for straffe, at forsvareren klart går ind i hans bane. Havde angriberen løbet normalt, var det jo et indiskutabelt straffe. Han har paradoksalt nok gjort det sværere for sig selv, skriver han.

Brøndby-keeper tordner: Så lavt niveau

Jan Kliment og Brøndby appellerede også senere i kampen for straffespark. Her fik tjekken faktisk et gult kort for film.

I videoen ovenover kan du selv se situationen.

Superligaens hårdeste hunde: Her er de i dag

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.