To profiler hænger i tynd Brøndby-tråd

Analyse: Christian Nørgaards forlængelse er positivt nyt, til gengæld er det tvivlsomt om Andrew Hjulsager og Lebogang Phiri fortsætter på Vestegnen

Det er stærkt tvivlsomt om Andrew Hjulsager bliver i Brøndby efter sæsonen. Foto: Jens Dresling
Det er stærkt tvivlsomt om Andrew Hjulsager bliver i Brøndby efter sæsonen. Foto: Jens Dresling

Troels Bech og Christian Nørgaard smilede nærmest om kap, da de havde underskrevet den nye aftale, som binder midtbaneprofilen til Brøndby til 2020.

Det var en god nyhed for Alexander Zorniger, Troels Bech og Brøndbys-fans, fordi netop Christian Nørgaard er en af de spillere, der har udviklet sig mest under den tyske træner.

Det er til gengæld langtfra sikkert, der venter lige så gode nyheder i nærmeste fremtid, når det handler om Andrew Hjulsager og Lebogang Phiri.

Kan ikke beslutte sig
Her virker det som om forhandlingerne er gået i hårknude og meldingerne på vandrørene er, at Andrew Hjulsager og Lebogang Phiri har svært ved at beslutte sig for, hvad de vil. Brøndby vil gerne beholde dem, men de venter tilsyneladende på noget bedre.

Det sætter selvfølgelig sportsdirektør Troels Bech i den situation, at han er nødt til at disponere til anden side. Han kan ikke – selv om Hjulsager og Phiri – er vigtige spillere, vente på, at de skal træffe en beslutning om aftalen med Brøndby skal forlænges. Status lige nu er, at pilen klart peger mod et skifte for de to spillere til sommer. Men tingene kan ændre sig hurtigt.

Med den solide andenplads og forspringet på 10 point til konkurrenterne kan Troels Bech nu tillade sig at bruge mange kræfter på sommerens transfervindue. Han skal dog finde en venstre back, før truppen er komplet. Bremen-reserven Janek Sternberg kunne være en oplagt mulighed.

Foto: Tycho Gregers
Foto: Tycho Gregers
 

Stor sum bliver frigjort
Det er en svær øvelse Troels Bech er i færd med på Vestegnen. På den ene side skal han reducere lønbudgettet med fem-seks millioner kroner, på den anden side skal han sørge for, at truppen sportsligt bevarer niveauet.

På trods af, at der bliver færre penge til rådighed behøver truppen ikke stå i en svækket udgave. For Troels Bech får frigivet en stor sum til sommer, når to af de mest løntunge spillere – Thomas Kahlenberg og Rodolph Austin – med stor sikkerhed forsvinder fra lønningslisten. To spillere, der ikke har spillet en rolle i efterårets succes. Derfor kan sportsdirektøren reelt stå i en situation, hvor han med mange frie midler kan styrke truppens kvalitet.

Onsdag startede Brøndby træningen forud for forårssæsonen med to nye ansigter: Adam Kwarasey og den finske landsholdsanfører Paulus Arajuuri. Derudover kommer en venstre back til Vestegnen.

På afgangssiden skal man ikke vente det store. Det kan godt være Marcos Urena får lov at rejse til USA. Skal der ske store salg eksempelvis af Teemu Pukki eller Frederik Rønnow, kræver det mange penge på bordet her og nu. Og det ville være overraskende, hvis det skete i et vintervindue. Men Troels Bech har i sandhed garderet sig på målmandsposten med købet af Adam Kwarasey. Han vil ikke stå i en situation, hvor det er klubbens unge talentfulde målmænd, der pludselig står med ansvaret, hvis det store bud lige pludselig kommer på Frederik Rønnow.

Foto: Mikkel Tariq Khan
Foto: Mikkel Tariq Khan
 

Jan Bech med i alle beslutninger
På sin vis er det bemærkelsesværdigt, hvor Brøndby sportsligt befinder sig i dag. Det er trods alt kun ti måneder siden Jan Bech Andersen skrev på et debatforum i sønnens navn – Oscar. Dengang røg storaktionæren i massivt modvind og i problemer, der betød han måtte trække sig fra bestyrelsen.

I dag sidder Jan Bech Andersen formelt på mere end 50 procent af aktierne. Det er en formalitet, der ikke ændrer noget i hverdagen. Det har hele tiden været rigmanden, der har drevet klubben og haft det afgørende ord, når der skal investeres. Forandringen kan blive, at Jan Bech Andersen til foråret igen vender tilbage til bestyrelsen, så han sidder med ved det runde bord, når strategiske beslutninger træffes. Omvendt træffer bestyrelsen i dag ingen store, afgørende beslutninger uden om Jan Bech Andersen. Han er med i alt, hvad der foregår, selv om han bor i London.

Det var Jan Bech, der reddede klubben og ham, der lige nu står tilbage med et hul på mere end 100 mio. kr., som det foreløbig har kostet ham at investere i Brøndby.

Derfor er det Jan Bech Andersen, der bestemmer, om det er realistisk at se Brøndby som en udfordrer til FCK i fremtiden.

Se også: Officielt: Brøndby holder på nøglespiller

Se også: Brøndby-træner: Her er mit største ønske

Se også: Bliver i Brøndby: Jeg havde muligheder i udlandet

88 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere