Tøffe før den dramatiske afslutning: - Tro på det, Brøndby!

Ekstra Bladets fodboldkommentator Stig Tøfting tror på, at Horsens også kan volde FC Midtjylland problemer, og han vil på forhånd langtfra placere guldet i Herning´

0-1 nederlaget på hjemmebane mod FC Midtjylland tog hårdt på Brøndbys fans.

Brøndby er i kulkælderen, men alt håb er ikke ude.

Der er sket større mirakler i fodboldverden end et Horsens-point i Herning, og Ekstra Bladets fodboldkommentator Stig Tøfting vil ikke dømme klubben fra Vestegnen ude inden sidste spillerunde i Superligaen.

- Selvfølgelig er de langt nede efter det, der skete i Horsens, hvor de oplevede ondskaben i fodbold, men på et udsolgt Brøndby Stadion skal de gøre arbejdet færdigt og slå AaB.

- Nu er presset tilbage på FC Midtjylland, så Brøndby skal sørge for at gøre sit og så håbe på Horsens, siger Stig Tøfting, der selv har stået i nøjagtig samme situation, som Brøndby er i nu.

Brøndby førte kort før tid 2-0 i Horsens, men fik bare 2-2. Det kan koste guldet. Foto: Claus Bonnerup
Brøndby førte kort før tid 2-0 i Horsens, men fik bare 2-2. Det kan koste guldet. Foto: Claus Bonnerup

I 1995/96 kæmpede AGF og Brøndby om guldet. Århusianerne førte inden næstsidste runde, men spillede så kun uafgjort mod OB, og Brøndby strøg forbi.

- Dengang levede vi i håbet, men vi vidste godt, at det var svære odds. For de skulle smide point på hjemmebane i sidste kamp, siger Stig Tøfting, der måtte nøjes med sølv. For både Brøndby og AGF vandt.

Det mest sandsynlige scenarium i år er, at både Brøndby og FC Midtjylland vinder, men ’Tøffe’ har fidus til, at Horsens om ikke andet kan gøre den midtjyske guldfest bøvlet:

- Alt er lagt til rette for FC Midtjylland på hjemmebane, men jeg ville ikke blive overrasket, hvis Horsens lavede et resultat. Og så er det op til Brøndby.

- Jeg kan ikke forestille mig, at Horsens ikke scorer i den kamp, og de har voldt FC Midtjylland problemer i 2018.

- Selv om de har tabt begge kampe til dem, var de bedst, og Horsens er bare en mundfuld. Ligesom mod Brøndby har de intet at tabe, og de viser stor moral.

FC Midtjylland har haft meget at juble over på det seneste. Her fejrer Gustav Wikheim (th.) og Paul Onuachu (tv.) en scoring i Parken mod FCK. Foto: Lars Poulsen
FC Midtjylland har haft meget at juble over på det seneste. Her fejrer Gustav Wikheim (th.) og Paul Onuachu (tv.) en scoring i Parken mod FCK. Foto: Lars Poulsen

Det har FC Midtjylland også gjort. For tre runder siden var guldet fem point væk, men nu er de to point foran Brøndby efter tre imponerende sejre på stribe.

- Sejren i Parken var nærmest tyveri ved højlys dag, men sådan er fodbold indimellem. De er inde i en god stime og rider på en bølge.

- De ramte deres nedtur, da de tabte til Brøndby i pokalen. De fik nogle hug over nakken, men har på imponerende vis formået at rejse sig, siger Stig Tøfting.

Nu ligger den lige til højrebenet for midtjyderne, men med denne Superliga-sæson in mente ville det være modigt at uddele det fornemmeste medaljesæt, før sidste punktum er sat.

- Jeg tror sagtens, at der kan ske noget uventet, så Brøndby skal da tro på det.

- Det kan godt være, at vi har set strukturens grimme ansigt med SønderjyskE-sagen, men vi har også set den gode med et fantastisk mesterskabsspil, siger Stig Tøfting inden sidste kapitel skrives i denne thriller af en Superliga-sæson.

Brøndby hylder Kjeld Rasmussen inden sæsonens sidste kamp mod AaB. Foto: Tariq Mikkel Khan Brøndby Brøndby hylder afdød bykonge før guldkamp

FC Midtjylland Færdig hos guld-favoritterne: FCM-profil vil ikke forlænge

268 kommentarer
Vis kommentarer