Annonce:
Annonce:

Tøffes dom: Derfor dumper Brøndby i medaljekamp

Ekstra Bladets fodboldekspert Stig Tøfting tager temperaturen på de fire hold, han mener, ender i toppen af Superligaen

Brøndby ender uden for podiet, spår Stig Tøfting. (Foto: Finn Frandsen)
Brøndby ender uden for podiet, spår Stig Tøfting. (Foto: Finn Frandsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Yes, så ruller vi. Superligaen er i gang igen og det er skønt. Det bliver et vildt spændende forår, hvor ikke mindst topkampen bliver intens, mens Hobro skal ud af starthullerne fra dag et, hvis der også skal være spænding i bunden.

Jeg må dog lige skynde mig, at levere en undskyldning eller forklaring til SønderjyskE. Ja, jeg ved godt, at I ligger på en fjerdeplads og at I har gjort det fremragende. Når I ikke er med i dag, så er det selvfølgelig fordi, jeg ikke tror I ender i top-fire, men modbevis mig endelig!

Så kan det jo være, at mini-Mourinho, Jakob Michelsen, skal under kærlig behandling på denne plads senere.

Her er i hvert fald mit bud på top-fire i Superligaen:

Brøndby –  Ender som nr. 4

Annonce:

Målsætningen er selvfølgelig medaljer og flasker alt sig for Thomas Frank, så kan det dog sagtens være, at det holder. Min holdning er, at Brøndby virker for skrøbelige, ikke farlige nok og mangler topniveau på en række positioner. Derfor er fjerdepladsen mit bud, da holdet bør kunne indhente SønderjyskE, der i øjeblikket indtager den position.

Skal det blive til medaljer, så skal der bankes flere kugler i kassen og der er spørgsmålet, om Brøndby har de rigtige våben i front.

Nyindkøbet Kamil Wilczek har ikke imponeret i træningskampene og ligner en lottokupon. 24-årige David Boysen får nu muligheden for at bevise, at han kan vokse ud af rollen som talent og begå sig på højeste niveau. Trods scoring i sidste træningskamp er det dog ikke ham, der skal bære Brøndbys medaljedrømme.

Hatten skal hænges på Teemu Pukki og Johan Elmander – og det virker ærlig talt ikke skarpt nok til medaljer.

Problem: Daniel Agger og midterforsvaret. Med Martin Albrechtsens skade er Daniel Agger pisket til at holde sig skadesfri i foråret. Ellers kan Brøndby nemt komme i problemer, da Martin Ørnskov og Jesper Juelsgård ikke er ideelle afløsere.

Annonce:

Profil: Daniel Agger. Han er lederen og indpiskeren hos Brøndby. Spilleren som de andre læner sig op ad og når Daniel Agger er bedst, så er han klart Superligaens bedste forsvarspiller.

Brøndby-kaptajn på vippen

Brøndby er stadig ikke, hvad de har været. Og hvem skal score målene?
Brøndby er stadig ikke, hvad de har været. Og hvem skal score målene?
 

***

FC Midtjylland - Ender som nr. 3

De danske mestre har en frygtindgydende bred trup og det kan blive et problem for Jess Thorup at holde alle mand glade og tilfredse. Med et startprogram, der hedder AaB og FCK i de to første kampe, så skal der ikke meget til, før midtjyderne er sendt ud af guldkampen.

Jeg kan sagtens se dem tabe de to kampe og uden pokalturnering, hvor de røg ud til Roskilde, så kan det blive et tamt forår for midtjyderne oven på røvfulden på Old Trafford i torsdags.

Inden vinterpausen var FCM skidt kørende med kun én sejr i de sidste fem Superliga-kampe og med 15 spillere ud og ind af truppen, så har Jess Thorup stadig store udfordringer med at få det til at gå op i en højere enhed.

TV: Her er FCM-videoen 15 mio. har set

Annonce:

Omvendt så har konkurrenterne FCK og AaB deres spillestil, startopstilling og koncept på plads. Derfor må midtjyderne nøjes med en bronzeplads, der næppe er tilfredsstillende.

Problem: Mål – eller mangel på samme! Topscoreren hedder Morten Duncan Rasmussen med sølle fire mål, men han er ikke længere i klubben - og Martin Pusic virker som en mand, der har toppet.

Så er der det lange hyl Paul Onuachu, men på mig virker han ikke som en mand med sindssygt mange mål i støvlerne og Marcos Ureña viste heller ikke mod United, at han er løsningen.

Profil: Pione Sisto. Efter et dyk, så viste Manchester United-kampen i Herning – og i glimt på Old Trafford - at den lille dribler er ved at være tilbage for fuld tryk. Han kan få et brag af et forår og virker meget motiveret. Han skal også stråle, hvis FCM skal kravle op i tabellen eller ultimativt at genvinde guldet.

Superliga-start: Sådan står FC Midtjylland

Pione Sisto bliver en nøglespiller for  Midtjylland. (Foto: Ole Steen)
Pione Sisto bliver en nøglespiller for Midtjylland. (Foto: Ole Steen)
 

***

AaB - Ender som nr. 2

Annonce:

Nordjyderne er fløjet fuldstændig under radaren igen-igen, mens alle har talt om FCK og FCM. Det passer med garanti AaB fremragende.

Sluttede efteråret forrygende godt af med fem sejre i træk og en målscore på 15-3. Med truppen stort set intakt, så kan jeg ikke se, hvorfor de ikke skulle kunne holde fast i deres andenplads.

Jo, der bliver lukket lidt rigeligt med mål ind, men når man samtidig høvler kasser ind i den anden ende, så går det nok. Samtidig så har AaB - når det ruller for dem – været det fedeste hold at se i Superligaen og de kan stadig ligge lidt i læ af snakken om FCK, FCM – og faktisk også Brøndby.

Problem: Forsvaret har en tendens til at se lidt vakkelvornt ud og set med AaB-briller, så er der ikke råd til skader i de bageste rækker med kun fire deciderede forsvarspillere.

Annonce:

Profil: Barcelona har Messi, Suarez, Neymar, men i Aalborg er Spalvis og Enevoldsen varmere end nybagt brød fra bageren! Imponerende 23 mål har de to banket ind tilsammen og læg så seks assists oveni. Danmarks farligste duo og alene den er nok til, at AaB bejler til titlen.

AaB uden Superliga-topscorer

***

FC København - Ender som nr. 1

Jeg har aldrig set FCK så skarpe, tændte og motiverede i en vinterpause som i år. Mod Malmø spillede de fremragende og sejren over Rosenborg var også fuldstændig fortjent.

Truppen er ikke lige så bred som FC Midtjyllands, men blandt de første 15 er kvaliteten højere end hos de jyske konkurrenter – og derfor ender FCK med at snuppe mesterskabet. Ikke mindst fordi, at defensiven – der nu er styrket med Erik Johansson – har vist sig kanonstærk.

Samtidig, så er løverne mesterskabssultne efter flere års skuffelse, så hele truppen virker indstillet på, at det SKAL lykkes i år.

Annonce:

Profil: Nicolai Jørgensen. Formentlig sidste sæson i Superligaen for offensivspilleren, da et salg til sommer virker sandsynligt. Det burde motivere ham til et kongeforår og så tror jeg også, at Thomas Delaney kan gå nogle forrygende måneder i møde som Superligaens og landsholdets dynamo.

Problem: Målmandsposten. Det ser ikke ud til, at Ståle Solbakken har lagt sig fast på, om det er Thomas Kaminski eller Robin Olsen, der skal vogte buret. Ellers har han bare glemt at melde det ud og det kan selvfølgelig give noget usikkerhed i de bagerste rækker.

Mike Jensen: Kan lære af FCK

Ståle har prøvet det før. Og han gør det igen i år. Vinder det danske mesterskab. Det tror i hvert fald Stig Tøfting, Ekstra Bladets fodboldkommentator. (Foto: Lars Poulsen)
Ståle har prøvet det før. Og han gør det igen i år. Vinder det danske mesterskab. Det tror i hvert fald Stig Tøfting, Ekstra Bladets fodboldkommentator. (Foto: Lars Poulsen)
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: