Annonce:
Annonce:

Tomme tribune-trusler: Brøndby slipper for ultimativ straf

Fodboldens Disciplinærinstans gav i april 2016 Brøndby en betinget frakendelse af hjemmebanen efter uroligheder mod FCK. Siden har klubben fået 14 yderligere ’domme’, men straffen er aldrig effektueret

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Brøndby er vant til at stå ret for Fodboldens Disciplinærinstans.

Klubbens tilhængere har de seneste sæsoner sørget for fast arbejde til den udskældte instans, men måske klubben fra Vestegnen slet ikke skal være så utilfreds med dens arbejde.

For enten har Fodboldens Disciplinærinstans glemt, at den for et år siden gav Brøndby en betinget frakendelse af hjemmebanen i én kamp – ellers også var tre døde rotter kastet efter FCK’s Ludwig Augustinsson bare ikke nok til at udløse straffen …

Hensynsløs adfærd
I hvert fald har instansen undladt at kræve en kamp uden tilskuere, selv om der i prøveperioden har været mange sager, hvor de blå-gule fans har overtrådt cirkulæret om sikkerhed og orden på stadions.

Annonce:

Den betingede frakendelse af hjemmebanen fik Brøndby i en kendelse 27. maj 2016, da klubben blev straffet for tilskuerurolighederne i Parken i forbindelse med pokalsemifinalen mod FCK 6. april samme år.

Efter 1-1-kampen blev FCK-spillerne udsat for forskellige former for kasteskyts – bl.a. flagpinde og aluminiumsrør – og flere tilskuere fra Brøndby-afsnittet forcerede hegnet og klatrede op på spillertunnelen, hvorfra de udviste stærkt truende adfærd, som det hedder i Fodbolddens Disciplinærinstans’ bemærkninger i sagen.

Der var ifølge instansen tale om en uacceptabel, voldsom og hensynsløs adfærd og dermed en meget grov overtrædelse af sikkerheds- og ordenscirkulærets bestemmelser.

Der var også den sædvanlige afbrænding af romerlys, og Brøndby blev straffet med en bøde på 125.000 kr. og en betinget frakendelse af hjemmebanen i én kamp.

Annonce:

Der var altså – ud over den obligatoriske bøde – tale om en løftet pegefinger, og af kendelsen fremgik det, at ’den betingede sanktion bortfalder, såfremt der ikke inden udgangen af sæsonen 2016/17 statueres lignende overtrædelser af DBU’s cirkulære om sikkerhed og orden på stadions, der kan tilregnes Brøndby IF i prøvetiden’.

Siden den kendelse har Brøndby fået bøder 14 gange af Fodboldens Disciplinærinstans.

Derudover er der to indberetninger, som instansen endnu ikke har færdigbehandlet.

Det er en nultolerance, og enhver afbrænding af fyrværkeri på stadion indberettes og straffes.

Det har primært været pyroteknik, kanonslag og lighterkast, der har holdt instansen beskæftiget.

Alene i denne sæson er Brøndby blevet straffet ti gange for en overtrædelse af cirkulæret, og klubben har det seneste år betalt 830.000 kr. i bødekassen.

’Rottekast-kampen’
I forbindelse med behandlingen af ’rotterkast-kampen’ fra Brøndby Stadion 2. påskedag kaldte instansen det en skærpende omstændighed, at der var blevet kastet tre døde rotter på banen.

’Det bringer i alvorlig grad fodboldspillet i miskredit’, lyder det i kendelsen fra 11. maj.

Annonce:

I øvrigt var bøden større end den, som Brøndby fik i forbindelse med tilskuerurolighederne i Parken i april 2016.

Klubben må af med 150.000, men mister ikke hjemmebanen i én kamp.

Og nu er prøvetiden snart udstået – med succes!

Artiklen fortsætter under videoen

Se eller gense rottekastet her:

Brøndby-bøder for 830.000 kr.

                                                                ***

Derfor har Brøndby ikke fået frataget hjemmebanen

- Brøndby har haft mange sager, men der har ikke været lignende sager som den fra pokalsemifinalen i Parken, hvor der var tale om aggressiv adfærd, siger Jens Hjortskov, formand for Fodboldens Disciplinærinstans.

Annonce:

Fodboldens Disciplinærinstans truede Brøndby med at fratage hjemmebanen efter urolighederne sidste år i pokalsemifinalen mod FC København 6. april i Parken.

Men instansen har aldrig gjort alvor af sanktionsmuligheden. Nu forklarer udvalgets formand, advokat Jens Hjortskov, hvorfor Brøndby ikke har fået frataget hjemmebanen i én kamp, som den betingede dom ellers lød på, selv om Brøndby, siden udvalget kom med truslen, har haft 14 sager i cirkulæret om sikkerhed og orden på stadions.

Ingen lignende sager
- Brøndby har ikke haft lignende episoder, som den vi oplevede i pokalsemifinalen mod FC København 6. april 2016. Derfor har klubben ikke fået frataget hjemmebanen i én kamp, som vi lagde op til i kendelsen, siger Jens Hjortskov til Ekstra Bladet.

- Når du siger lignende episoder, handler det så om, at fans skulle have kravlet op på en spillertunnel, kastet med flagpinde eller aluminiumsrør for at fratage klubben hjemmebanen i én kamp?

Annonce:

- Ja, det kan du sige. Der har ikke været lignende episoder som i pokalsemifinalen, hvor der var tale om meget aggressiv adfærd. Det er rigtigt, at der har været utallige overtrædelser med romerlys, røgbomber og rottekast. Men vi har vurderet, at det ikke har været i samme kategori.

Rottekast gav større bøde
- I sagen om rottekast fra april i år udløste det en større bøde (150.000 kr.) end episoderne fra pokalsemifinalen i Parken sidste år (125.000 kr.). Tilmed var det en skærpende omstændighed, at der blev kastet tre døde rotter på banen. Har det ikke nogen betydning i forhold til strafudmålingen?

- Man kan i alle sammenhænge altid diskutere, om bøderne er store nok. Vi håber altid på, at bøderne har en effekt hos klubberne. Vi bliver i hvert fald ved med at sanktionere, når reglerne bliver overtrådt.

- Sagen fra pokalsemifinalen handlede om meget aggressiv adfærd. Det har der ikke været tale om siden, og derfor er straffen om at fratage hjemmebanen ikke udløst, forklarer Jens Hjortskov og uddyber:

Annonce:

- Hvis vi skal fratage en klub hjemmebanen, skal der være tale om meget graverende sager. Det kan eksempelvis være baneinvasion eller gentagelsestilfælde af det, der skete i Parken til pokalsemifinalen.

Rød tråd
Når Fodboldens Disciplinærinstans uddeler bøder for overtrædelser af cirkulæret om sikkerhed og orden på stadions, er der tale om en skærpelse af straffen ved gentagelsestilfælde.

Klubberne får heller ikke nulstillet bøde-statussen hver sæson. Udvalget ser på, hvilke sager der har været i den seneste sæson og den igangværende sæson.

- Vi har et internt arbejdskatalog, vi arbejder efter, så der er en rød tråd i det arbejde, vi laver, når vi samles i udvalget og uddeler bøder. Kataloget er et arbejdsredskab for os, og det er ikke ét vi deler med offentligheden, siger Jens Hjortskov.

Tidligere Brøndby-spiller med hattrick mod sin gamle klub - Se målene her:

Afsløring: Her er Hareides landsholdskanin

Ydmyget i overtiden: Greko tog trestjernet hævn over Brøndby

Annonce:

Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: