TV: Bjerregaard om den sidste Brøndby-tid: Det var forfærdeligt

Den tidligere Brøndby-boss Per Bjerregaard er ikke stolt af den måde, han forlod klubben på og erkender, at han skulle være gået af tidligere

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Efter at have været synonym med Brøndbys fantastiske rejse fra Danmarksserien op til den bedste danske række og videre ud i det store Europa, måtte den nu tidligere formand Per Bjerregaard i sine sidste år i formandsstolen på Vestegnen stå model til en storm af kritik fra medier og fans.

Kritikken af Per Bjerregaard begyndte i tiden efter, at klubben skilte sig af med træner René Meulensteen, og den kulminerede i efteråret 2010, hvor klubbens fans under en Superliga-kamp viftede med røde faner, mens de taktfast råbte “Bjerregaard – Raus!”.

Brøndby-boss: Den er gal med bundniveauet

TV: Brok over Brøndby-udvisning: Døm selv

Brøndby-bossen lod sig dog ikke diktere af kritikken, og blev siddende i formandsstolen frem til sommeren 2012, men i et åbenhjertigt interview med Onside erkender han nu, at det var en forkert beslutning.

- Det var selvfølgelig en frygtelig tid. Fansene stod med røde faner og råbte “Bjerregaard - Raus!”, og de skrev graffiti på mit hus gang på gang, fortæller Per Bjerregaard til Onside.

- Det var forfærdeligt at være der, og det var endnu værre for hele familien at opleve det. Men det er klart, at jeg skulle have gået dengang, fortsætter den tidligere Brøndby-formand.

Bjerregaard løfter dog samtidig sløret for, hvorfor han havde så svært ved at tage afsked med Brøndby og blev siddende i formandsstolen.

- Jeg har lidt svært ved at gå, hvis jeg synes, at jeg svigter, fortæller han.

Brøndby afstraffet efter rødt kort

Nedturen for Per Bjerregaard kulminerede i sommeren 2012, da den daværende bestyrelsesformand blev bedt om at forlade sin post.

- Det var en ydmygende oplevelse at få, at man får besked på at forsvinde, forklarer Bjerregaard, der heller ikke lægger skjul på, at hans sidste tid i klubben fik stor betydning for eftermælet.

- Jeg er ærgerlig over de fejl, jeg har lavet. Som menneske har jeg altid haft svært ved at leve længe på de gode resultater. Så selvfølgelig har det været ærgerligt at slutte på den måde, siger han.

Brøndby-boss efter aflyste FCK-kampe: Vi vil ikke ha' fanatisme

Bjerregaard gennem længere kræft-forløb
Tilbage i 2006 tog leukæmi for alvor fat i Per Bjerregaard, og den daværende Brøndby-formand måtte igennem et længerevarende sygdomsforløb med kemo-behandlinger. Nu er Bjerregaard heldigvis kommet ud på den anden side, men set i bakspejlet erkender han, at sygdommen fik negativ indflydelse på hans arbejde i Brøndby.

- Jeg laver en del fejl i den periode - det er helt givet. Det fortryder jeg i dag. Det skal ikke være nogen undskyldning, men det er klart, at når man har alvorlige helbredsproblemer, så bliver der et andet fokus, konstaterer han og tilføjer:

- Så jeg skulle nok have fulgt rådet fra min læge og være stoppet, da han sagde det til mig.

Se Brøndby blive spillet ud på Farum Park

I interviewet med Onside fortæller Per Bjerregaard også, at det var en fejl-disposition fra hans side, da sønnen Anders Bjerregaard blev ansat som sportschef i klubben tilbage i sommeren 2006.

- Det er noget af det, jeg har fortrudt mest – det var synd for Anders. Det skulle jeg aldrig have gjort, for han fik aldrig fair play, lyder det blandt andet fra den tidligere Brøndby-boss. Bjerregaard erkender samtidig, at René Meulensteen ramte "Bulls Eye", da han i forbindelse med sin exit på Vestegnen omtalte klubben som "en syg patient".

- Der var interne problemer - også i spillertruppen. Jeg kan huske, at René Meulensteen sagde, at det var en syg klub, og man måtte give ham ret. Der var kæmpe problemer i klubben på det tidspunkt, hvor han var der, fortæller han.

Brøndby-spiller hylder finske FCK-smæk

I dag lever den tidligere Brøndby-boss en stille pensionist-tilværelse, men Bjerregaard afviser imidlertid ikke, at han på et tidspunkt kan vende tilbage til Brøndby igen i en mindre rolle.

- Jeg vil aldrig slippe det. Der går ikke en dag uden, at jeg tænker på Brøndby. Jeg kan godt lide udfordringer, og for en almindelig pensionist er der ikke så mange udfordringer.

Per Bjerregaard har udover posten som bestyrelsesformand også været direktør i Brøndby. Bjerregaard tiltrådte på formandsposten i Brøndby tilbage 1973, og det var under hans ledelse at klubben tog springet fra at være Danmarksseriehold i 1974 til i dag at være en af Danmarks absolut førende fodboldklubber.

Se Per Bjerregaard fortælle om BIF-exit: Det var ydmygende

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU