TV: Brøndby videre efter grotesk drama

Brøndby er videre i  Europa League efter kæmpedrama med 11 minutters overtid - og Frederik Holst som målmand i de sidste minutter

(Foto: René Schütze)
(Foto: René Schütze)

NICOSIA (Ekstra Bladet): Teemu Pukki er bare for vild.

I et af de største dramaer, som et dansk hold nogen sinde har været gennem på den europæiske scene, da de blå-gule fik 2-2 med hjem fra GSP Stadion mod Omonia.

Allerede efter 81 sekunder sendte finnen Brøndby i drømmeland, da han flot blev sendt fri af Johan Elmander. Alene med Constatinos Panayi var Pukki iskold og scorede i det lange hjørne.

Og efter 31 minutter var det atter Pukki på pletten, da et langt udspark fra Hradecky landede i panden af Elmander, der sendte Pukki fri og han lobbede sit andet mål i en kamp, der udviklede sig til et kæmpedrama som en overgang var i fare for slet ikke at blive spillet til ende, da den østrigske dommer Harald Lechner annulerede et potentielt sejrsmål til Omonia efter 70 minutter.

Se også: TV: Her svarer udskældt Brøndby-ikon igen med genialitet

Teemu Pukki blev kampens helt store oplevelse. (Foto: René Schütze)
Teemu Pukki blev kampens helt store oplevelse. (Foto: René Schütze)

Assistenten Maximillian Kolbitsch, der hævede fanen, da Cilian Sheridan pandede bolden i kassen blev overdænget med kasteskyts fra tribunen, og det den yderst konsekvente opmand til at sende samtlige aktører i kabinen, mens det blev meddelt at flere genstande på banen ville betyde kampen blev afbrudt.

Trods drømmestarten og de to udebane-mål, så blev det en forfærdelig første halvleg for det trængte Brøndby-mandskab.

Selv om Thomas Frank havde valgt at stille med samtlige spillere, der bare besad antydningen af rutine, så var det på ingen måde noget, der gav ro og omtanke hos Vestegnen.

Brøndby hamrede planløst bolden væk, hver gang de fik fat i læderet. Det første kvarter var oplevelsen, at Brøndby ikke formåede at strikke to pasninger sammen på noget tidspunkt.

Samtidig var Omonia-playmaker Nuno Assis helt ustyrlig. Han dryssede afleveringerne om sig, så han nærmest kom til at ligne Lionel Messi... eller så var det også et meget godt billede på, hvor uorganiserede Brøndby virkede.

Det efterlod Brøndby-frosvaret med ekstremt mange dueller i straffesparksfeltet. Og i den hidsige atmosfære på GSP Stadion havde Omonia-spillerne meget svært ved balancen.

Se også: Hradeckys sidste kamp: Jeg tør ikke tænke på nederlag

Thomas Frank fik sig en tiltrængt succes som Brøndby-træner. (Foto: René Schütze)
Thomas Frank fik sig en tiltrængt succes som Brøndby-træner. (Foto: René Schütze)

De fløj rundt som var de skudt – og to gange fik de straffespark. Det første... Lukas Hradecky mod Cilian Sheridan var markant lettere at se end nummer to, der faldt dybt inde i overtiden, da Andre Schembri faldt let i en duel med Martin Albrechtsen, der dog også blev ramt på armen i boldens opspring.

I begge tilfælde var den tidligere Celtic-angriber Cilian Sheridan sikkerheden selv og udlignede til både 1-1 og 2-2.  Anden halvleg blev langt bedre fra Brøndby. Og efter kampafbrydelsen burde Teemu Pukki have afgjort det hele på to kæmpechancer.

I stedet blev det til en kæmpe neglebider i slutfasen, hvor Lukas Hradecky blev udvist i sin sidste kamp som Brøndby-spiller for at trække tiden ud. Det betød at Brøndby måtte spille de sidste fire minutter af de 12, der blev lagt til med Frederik Holst på kassen.

I sidste ende gik det godt... Lille Brøndby er videre

Se scoringerne fra dramaet på Cypern ved at bladre mellem tv-klippene øverst i i artiklen.

62 kommentarer
Vis kommentarer