Tvivler på Brøndby-plan

Økonomisk Ugebrev mener, at der er en reel risiko for, at Brøndby på trods af emission allerede om et år igen skal på pengejagt

I november præsenterede Brøndby et blodrødt regnskab for årets første ni måneder, men hvor kritisk er det? Sportschef Allan Olsen sætter ord på klubbens millionunderskud.

Få adgang til alle Brøndbys kampe ved Atlantic Cup ved køb af Ekstra Bladet ++

Brøndbys aktieemission er skudt i gang.

Frem til 11. februar vil klubben fra Vestegnen forsøge at rejse penge. Det er langt fra første gang, at Brøndby er ude i denne øvelse, og ifølge Økonomisk Ugebrev må klubben muligvis allerede næste år ud i en ny emission.

I en artikel med overskriften ’Brøndby IF igen på vej mod usikre økonomiske tider’ har Økonomisk Ugebrev lavet en analyse af fodboldklubbens seneste aktieemission.

Og konklusionen er klar: Det er tvivlsomt, om en succesfuld emission kan holde Brøndby økonomisk oven vande i mere end et år.

Blandt andre storaktionær Jan Bech Andersen har allerede givet tilsagn om at tegne nye aktier, men problemet er bare, at der bliver tale om konvertering af gæld til aktiekapital.

Jan Bech Andersen får endnu flere aktier i Brøndby. I forbindelse med emissionen bliver hans tilgodehavende konverteret til aktier. Foto: Lars Poulsen
Jan Bech Andersen får endnu flere aktier i Brøndby. I forbindelse med emissionen bliver hans tilgodehavende konverteret til aktier. Foto: Lars Poulsen

Jan Bech Andersen har lånt Brøndby store millionbeløb de seneste år og får altså aktier for de penge, som klubben skylder ham (ca. 74 mio.).

Det samme er tilfældet for bestyrelsesmedlemmet Torben Bjørn Christensen, som får konverteret sit tilgodehavende på knap 19 mio. kr. til aktier.

Så Brøndby skal i realiteten i markedet og sælge for op til 58 mio. kr. nye aktier.

Hvis det lykkes at rejse 43 mio. kr., har man ifølge prospektet ’tilstrækkelig arbejdskapital og kapitalberedskab til at dække Brøndby IF’s nuværende aktivitets- og driftsniveau i en periode på op til 12 måneder'.

Brøndby skal altså hente 43 mio. kr. for at kunne stå på egne ben, men bliver aktieemissionen ikke en fuldtræffer, er der ifølge Økonomisk Ugebrev en reel risiko for, at kassen igen er tom om mindre end et år.

Store spillersalg eller deltagelse i et europæisk gruppespil kan dog forhindre det.

Økonomisk Ugebrev skriver, at det mest overraskende i forbindelse med emissionen er, at Jan Bech Andersen efter september 2020 ikke længere ubetinget vil støtte klubben økonomisk.

Brøndby forventer i 2020 et underskud før skat på 20-30 mio. kr. mod et underskud i 2019 på 75-79 mio. kr.

Det maksimale provenu ved emissionen er 156,1 mio. kr. Jan Bech Andersen og TBC Holding har givet tilsagn på sammenlagt 102,8 millioner kroner.

AaB har valgt at aflyse en af deres kommende træningskampe på grund af smittefare. Foto: Jan Christensen Superligaen AaB frygter virus: Aflyser kamp mod kinesere

Christian Eriksen sender en allersidste hilsen til Tottenham. Foto: Ritzau Scanpix Premier League Bryder tavsheden: Nu siger han farvel

Premier League Hætteklædte fans i barskt hærværk mod United-boss

109 kommentarer
Vis kommentarer