Udnyttede drop: Polak holder liv i Brøndbys top 3-håb

Kamil Wilczek scorede fjerde forårsmål og sikrede, at Brøndbys ambition om top-3 stadig kan nås, selv om det ser meget svært ud

Kamil Wilczek jubler over sin scoring. (Foto: Lars Poulsen)
Kamil Wilczek jubler over sin scoring. (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby lukkede hullet og har stadig kontakt til medaljerne, som er klubbens målsætning for sæsonen. 

2-1 sejren over FC Nordsjælland i overværelse af 8951 tilskuere var fortjent. Nu er afstanden til AaB på tredjepladsen fire point før to svære udekampe venter forude i Randers torsdag og mandag i Esbjerg. Brøndby skal hente fire, formentlig seks point for at bevare håbet om medaljer i sæsonen.

Med sejren fik Brøndby desuden kontakt til FC Midtjylland på fjerdepladsen, der efter FCKs pokalsejr nu giver adgang til Europa League-kvalifikation.

Står de rigtige steder
Det blev Kamil Wilczek, der for anden hjemmekamp i træk, blev matchvinder for Brøndby. For et par uger siden scorede han begge mål i 2-1 sejren over AGF. Mandag aften stod han så det rigtige sted på ny.

Du ser ham ikke så meget under en kamp. Det er ikke ham, der deltager i det opbyggende spil ude på banen. Han er til gengæld boksspilleren, der oftest står de rigtige steder.

Og det gjorde Kamil Wilczek igen, da David Jensen ikke kunne holde et langskud fra Johan Larsson. Returbolden var han hurtigst over, før et par sløve FCN-spillere, der slet ikke opfattede situationen.

Kamil Wilczek scorede således sit tredje mål i de tre seneste kampe og har sat sig på positionen som førsteangriber i Brøndby, på trods af, at Auri Skarbalius tilbage i marts valgte at satse på Johan Elmander, siden skiftede til Teemu Pukki, men nu har fundet topangriberen i den 28-årige polak.

Efter pauseføringen på 1-0, var det en overraskelse, at gæsterne fik udlignet efter pausen. Det skete på et frispark, hvor Emilano Marcondes scorede fra 25 meters afstand. En scoring ellers altid solide Frederik Rønnow må tage på sin kappe. Målet blev sat ind i den side, han skulle dække.

På trods af, at landstræner Åge Hareide var blandt tilskuerne kan en enkeltstående fejl ikke fjerne indtrykket af, at Rønnow har leveret på et højt, stabilt niveau i foråret.

TV: Her dummer Rønnow sig:

Nederlag fik konsekvenser

0-3 nederlaget til AaB i seneste spillerunde fik konsekvenser, da Auri Skarbalius skulle udtage sit hold til hjemmekampen mod FC Nordsjælland. Martin Ørnskov og Teemu Pukki var sendt ud på bænken.

Pukki som en konsekvens af den lange måltørke i Superligaen. Brøndbys topscorer med syv træffere har ikke scoret siden 1. november, hvor Brøndby vandt 5-2 over OB.

Rokeringerne betød, at Brøndby spillede med Frederik Holst i den kreative 10’er position lige bagved Kamil Wilczek.

Da Brøndby samtidig var ude karantæneramte Rodolph Austin og de skadede profiler Thomas Kahlenberg og Martin Albrechtsen, var det et ungt mandskab, Auri Skarbalius havde sendt i kamp.

Brøndby dominerede og styrede begivenhederne før pausen, hvor gæsterne blev presset tilbage på banen. 

Det var dog gæsterne, der på en hurtig omstilling, fik kampens første store mulighed. David Moberg Karlsen trak fri i højre side, serverede bolden for fødderne af en fri Joshua John. Alene med Frederik Rønnow traf han en dårlig beslutning. Han ramte ikke målet, men sparkede langt over.

Siden satte Brøndby sig på kampen og havde flere muligheder for at score. Christian Nørgaard sparkede hul i luften i en gunstig position inde i feltet. David Boysen skød forbi fra kanten af feltet. Det samme var tilfældet for en afslutning fra Frederik Holst.

Mere held i sprøjten havde Riza Durmisi, da han tog en solotur over en halv banelængde og afsluttede køligt med det kolde højreben uden for David Jensens rækkevidde og i mål til 1-0.

TV: Durmisi-drøn bringer Brøndby i front

67 kommentarer
Vis kommentarer