Udskældt angriber bag fantastisk Brøndby-comeback

Brøndby var nede med to mål efter en time, men indskiftede Teemu Pukki stod bag et vanvittigt comeback, der bringer Brøndby tæt på bronzen

Brøndby leverede mandag et vanvittigt comeback i Esbjerg og hænger på i kampen om bronze. (Foto: Christer Holte)
Brøndby leverede mandag et vanvittigt comeback i Esbjerg og hænger på i kampen om bronze. (Foto: Christer Holte)

ESBJERG (Ekstra Bladet): Brøndby leverede mandag aften et comeback af de store, da Vestegnens drenge vendte Esbjergs 2-0 føring til en 3-2 sejr i Brøndby favør.

Indskiftede Teemu Pukki stod for to af målene i comebacket, der udstillede de store problemer, der er i Jonas Dals Esbjerg-trup.

Det var ellers ikke til at få øje på i kampens indledning, at Esbjerg var inde i en rædselsfuld periode med blot ét point i de seneste fem opgør.

Særligt Kevin Mensah sprudlede i indledningen, og han fik flere gange Brøndbys forsvar til at ligne klodsede statister i en Charlie Chaplin-film.

Allerede efter syv minutter udnyttede Mensah sit momentum, og efter en god stikning i dybden fra Nikolaj Hagelskjær satte EfB-kanten Daniel Agger af i en løbeduel, herefter kørte han Jesper Juelsgård på bagdelen med en god, gammeldags skudfinte. Ved afslutningen var der heller ingen slinger i valsen, og så var det op ad bakke for Brøndby i kampen for medaljer.

TV: Esbjerg chokstarter

Mick van Buren ville også medvirke i den komedie, som Brøndby-forsvaret havde sat op i Esbjerg. Den hollandske spydspids tilkæmpede sig efter 19 minutter bolden i en ufarlig position i venstre siden, men så satte EfB-angriberen ellers kurs mod mål og fire Brøndby-folk i bakgear. Da van Buren ikke havde brug for yderligere fremdrift, sparkede han bolden roligt og fladt uden om Frederik Rønnow til 2-0. Den passivitet kan den forhenværende forsvarsspiller, Auri Skarbalius, ikke have været glad for.

TV: Esbjerg let på 2-0

Brøndby forsøgte herefter at sætte det formsvage hjemmehold under pres, men det var for nemt for vestjyderne at spille sig ud af situationerne i første halvleg. Derfor blev det heller ikke til de store chancer for gæsterne i det etablerede spil, da man også smed et hav af bolde væk.

Men på dødbolde var Brøndby til gengæld farlige i første halvleg. I flere situationer så Jeppe Højbjerg ikke god ud på hjørnespark, da han clearede bolden dårligt. Udeholdet fik dog ikke prikket reduceringen ind ved de par klumpspilssituationer, som keeperens usikkerhed gav.

Efter en lille halv time var heldet igen med Højbjerg, da Johan Larsson skruede et frispark mod mål. Bolden, som ikke kom med megen kraft, røg lige gennem handskerne på den unge Esbjerg-målmand, der dog havde nok berøring på, til at stolpen kunne klare resten.

Kasper Fisker og Randers FC gik til pause bagud 0-1, men vendte opgøret mod Viborg på hovedet i anden halvleg - og vandt til sidst 3-2. (Foto: Christian Klindt Sølbeck) Viborg Fire kasser på en halvleg: Randers sejrer i flot comeback

Auri Skarbalius smed Johan Elmander ind i pausen og bragte Teemu Pukki efter en times spil, da udeholdet stadig ikke kunne producere mere end halve chancer mod en yderst kompakt EfB-defensiv, selv om Vestegnsholdet lagde et tungere og tungere pres. Det skulle vise sig at være en god idé at bringe særligt Pukki i spil.

Efter 66 minutter gav Brøndby-presset nemlig endelig pote, da Frederik Holst fyrede på mål fra distancen. Jeppe Højbjerg nøjedes med at parere skuddet, og finske Teemu Pukki holdt sig angiveligt på den rigtige side af offside og sparkede bolden i et tomt mål.

TV: Se Pukki reducere for Brøndby

 

Men den finske skarpretter var slet ikke færdig endnu. Bare fire minutter efter reduceringen bragte Brøndbys nummer 9 balance i regnskabet, da han ugeneret kunne løbe et indadskruet frispark fra Johan Larsson i mål ved bagerste stolpe. Fra de billige pressepladser så det ud til, at angriberen brugte armen til at puffe bolden over stregen, men det mente dommertrioen altså ikke.

TV: Udlignede finnen med armen?

 

Så vaklede det formsvage hjemmehold for alvor, og det lå næsten i kortene, at Jonas Dals mandskab ville kollapse til slut. Og som det så ofte går, når man er i modvind, så blæser det bare endnu kraftigere.

Et minut før tid fuldbyrdede Johan Larsson det vilde Brøndby-comeback, da svenskeren nåede højest på et hjørnespark og pandede Brøndby direkte tilbage i medaljekampen, efter man var nede med to mål ved pausen.

De tre point gør, at Brøndby nu kun er ét point efter FC Midtjylland på bronzepladsen.

Federico Santandér blev dagens store guldhelt og fik givet Peter Ankersen en lufttur. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Vildt fortjent mesterskab: Men er I gode nok til Europa?

143 kommentarer
Vis kommentarer