Udvisning og brændt straffe: Brøndby vendte nederlag til sejr

                                                                                                                                                                                                           MortenMortenmDuncasåMorten Morten Duncan Rasmussen så rødt, Daniel Agger brændte straffespark og Kamil Wilczek blev dobbelt målscorer, da Brøndby vendte 0-1 til sejr mod AGF

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Brøndby hænger på i jagten på målsætningen om en top-3 placering efter en spinkel 2-1 sejr på hjemmebane mod AGF.

Sejren kom i hus efter et højdramatisk opgør, hvor Morten Duncan Rasmussen blev udvist for at tage bolden med armen på mållinjen, mens Daniel Agger brændte det efterfølgende straffespark.

TV: Agger misser fra 11-meter-pletten

Der skulle dog en polak til at skabe glæde og håb i Brøndby. Kamil Wilczek fik chancen for første gang fra start under Auri Skarbalius, og han kvitterede som dobbelt målscorer.

Han var heldig med at få hælen på en afslutning fra Teemu Pukki før pausen. Til gengæld stod han rigtigt, da der kom en returbold fra Johan Elmanders hovedstød efter 75 minutters spil.

TV: Wilczek med heldig udligning:

Thomas Kahlenberg trak fri i højre side, serverede bolden i panden på indskiftede Elmander, der med et kraftfuldt hovedstød ramte den ene opstander. Tæt under mål kom Kamil Wilczek foran Alexander Juel Andersen og sikrede Brøndby en vigtig sejr.

Beskedne 8440 tilskuere på Brøndby Stadion var vidner til en kamp, hvor hjemmeholdet var dominerende. Gæsterne fik slået spillet opspillet i stykker med udvisningen af Morten Duncan Rasmussen allerede midtvejs i første halvleg.

I en ensidig anden halvleg dominerede Brøndby. Teemu Pukki ramte overliggeren, Daniel Agger headede lige over Steffen Rasmussens mål, mens Johan Larsson sparkede forbi målet på en god mulighed.

Med en mand i undertal var AGF sjældne gæster foran Frederik Rønnows mål. Daniel A. Pedersen fik dog en stor chance, da han midt for mål kiksede en afslutning.

TV: Her sikrer polak Brøndby sejren:


Auri Skarbalius havde skiftet ud på to pladser fra pokalnederlaget til FCK. Christian Greko Jakobsen og Lebogang Phiri var ikke med. Til gengæld var der blevet plads til Magnus Eriksson og Kamil Wilczek, der fik chancen fra start.

Men ændringerne betød ikke de store fremskridt for Brøndby i åbningsfasen af opgøret mod pokalfinalisterne fra AGF.

Brøndby havde holdt nullet i fire foregående hjemmekampe i 2016. Men der gik ikke engang tre minutter før gæsterne var i front.

Thomas Kahlenberg var uheldig at forlænge et hjørnespark, der havnede bagest i feltet til en totalt udækket Danny Olsen. Fra tæt hold headede han gæsterne i front.

TV: AGF ryster Brøndby

Brøndby skulle bruge lidt tid til at ryste scoringen af sig. Siden blev hjemmeholdet sat under et massivt pres.

Teemu Pukki og Martin Albrechtsen var tæt på. Daniel Agger fik midtvejs i første halvleg chancen på et straffespark, men ramte overliggeren.

Straffesparket blev dømt, da Morten Duncan Rasmussen havde arm på en afslutning på selve mållinjen. En korrekt kendelse fra kampens dommer, Peter Rasmussen, der samtidig viste AGF-angriberen det røde kort.

TV: Se den omtalte episode i videoen øverst i artiklen

Reduceret til ti mand stod AGF langt tilbage og kom under yderligere pres af hjemmeholdet.

Brøndby udlignede efter en halv times spil. Teemu Pukki afsluttede fra kanten af feltet, bolden ramte Kamil Wilczek på hælen og snød Steffen Rasmussen i gæsternes mål.

En heldig scoring, men også konsekvensen af det massive pres som Brøndby havde sat ind mod århusianernes mål.

Kort før pausen ramte Daniel Agger overliggeren med et hovedstød og David Boysen sparkede lige forbi den ene opstander på en flad afslutning.

97 kommentarer
Vis kommentarer