Uskøn sejr sikrer bedste Brøndby stime i 27 år

Hany Mukhtar og Jan Kliment sørgede for, at Brøndby bevarede førstepladsen og går ind i slutspillet som guldfavoritter – 15 sejre og fem uafgjorte i de seneste 20 kampe

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Det kendetegner et tophold at vinde på de dage, hvor man ikke spiller særlig godt.

Det kan Brøndby skrive under på efter en uskøn 2-1 sejr over Hobro i en kamp, hvor Hany Mukhtar og indskiftede Jan Kliment sørgede for Brøndby nu har den bedste stime i 27 år.

15 sejre og fem uafgjorte hedder statistikken for de seneste 20 kampe i Superligaen.

Men det holdt hårdt for de blågule at give en sejr i land mod Hobro.

To gange glimtede mål-banneret ellers på Brøndby Stadion. I det første tilfælde var de alt for hurtige, fordi bolden slet ikke i mål. I andet tilfælde blev Kamil Wilczeks scoring korrekt annulleret for offside.

Tredje gang mål-banneret rundt om Brøndby Stadion kom i aktion, var den god nok. Johan Larsson stod for oplægget, da Hany Mukhtar smed sig inde i feltet og bragte Brøndby foran på et hovedstød.


Men glæden vart kort for hjemmeholdet. For ud af ingenting sparkede Edgar Babayan bolden i det ene hjørne fra kanten af feltet.

Et stort chok for hjemmeholdet, der dominerede og pressede på for at vinde opgøret.

Jan Kliment sikrede sejren i en situation, hvor han var i betænkelig offside position. Han sparkede op i nettaget efter en hælaflevering fra Kamil Wilczek.

Men det blev også en dag, hvor Alexander Zornigers tropper slet ikke ramte det niveau, vi har set tidligere i sæsonen. Det blev en arbejdssejr.

Brøndby sled med at åbne Hobro-defensiven, der var kompakt og samtidig vart gæsterne ikke ufarlige, når de kom frem ad banen.

doc6zbs00qm64p1k6qskjpf.jpg
Uskarpe angribere
Brøndby var uden karantæneramte Christian Nørgaard. I stedet fik Lasse Vigen chancen fra start som balancespilleren hos Brøndby. Hjemmeholdet var spilstyrende og dominerede i store dele af første halvleg, men de savnede effektiviteten foran Hobro-målet.

Teemu Pukki fik en friløber i kampens åbning. Jesper Rask gav en returbold, som Kamil Wilczek sendte direkte i favnen på Hobro-keeperen.

Johan Larsson afsluttede svagt i en god position, hvor han var fri i venstre side af Hobros forsvar. Det blev en flad afslutning som slet ikke voldte Jesper Rask problemer. Kamil Wilczek og Hany Mukhtar forsøgte sig også uden at finde den skarphed, der ellers harv kendetegnet Brøndby tidligere i sæsonen.

Mod afslutningen på første halvleg var hjemmeholdet tæt på at komme i front, da Teemu Pukki trak fri i højre side. Han serverede bolden inde foran mål, hvor en Hobro-forsvarer fik sparket væk for næsen af Kamil Wilczek.

Hobro var sjældne gæster i hjemmeholdets straffesparksfelt. Det var dog tæt ved at blive farligt efter et langt indkast, hvor Frederik Rønnow gik ud og lidt fejl af bolden. Men han nåede tilbage og reddede bolden før mållinjen.

Hobro med drømme-mål i Brøndby:

Status før slutspillet: Så stærkt står dit hold

FCK halede ind på tredjepladsen med sejr i Silkeborg

Rent mareridt: - Jeg har ondt af de mennesker

Okore i opråb: Alle skal have en fair chance

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+