Vanvittigt drama i Brøndby: FCM tættere på guldet

Brøndby reddede point med mand i undertal - FC Midtjylland øgede forspringet og som eneste tophold

tabte de ikke i denne runde

En uskøn affære på en elendig bane blev topdramatisk (Foto: Lars Poulsen)
En uskøn affære på en elendig bane blev topdramatisk (Foto: Lars Poulsen)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Det ligner tæt ved en afgørelse på placeringen af mesterskabet.

FC Midtjylland blev den store vinder 1. marts. For selv om midtjyderne ikke vandt, var FCM det eneste af topholdene, der ikke tabte.

Det uafgjorte 1-1 opgør mod Brøndby på jordbanen på Brøndby Stadion var en habil arbejdsindsats, som betød, at FC Midtjylland nu har et forspring på hele 9 point til FC København, mens afstanden til Randers er øget til 10 point.

Se elendigt så banen ud inden start. Undervejs blev det blot værre

 

Det blev et intenst og medrivende opgør, hvor uafgjort var et rimeligt resultat.

Føringsmålet til gæsterne faldt kort efter pausen i en situation, hvor FC Midtjylland fik et forkert dømt hjørnespark. Bolden ramte ikke Ferhan Hasani på vejen ud af banen, som dommer Kenn Hansen troede.

På hjørnesparket scorede Martin Pusic, da han kom først inde i det lille målfelt og scorede på hovedstød. Den 18. scoring efter en dødbold for FC Midtjylland i denne sæson. Imponerende.

Se Pusics mål her

Kort efter kom det dramatiske højdepunkt. Johan Elmander og Jakob Poulsen var i nærkamp. Elmander virkede frustreret og sparkede ud efter FCM-profilen i situationen, som betød et direkte rødt kort. Det virkede som en korrekt kendelse, selv om Brøndby-spillerne protesterede.

Det gav efterfølgende et gult kort til både Daniel Agger og Jakob Poulsen, der deltog i klammeriet midt på banen.

Selv om Brøndby var reduceret til ti mand, overtog de styringen og kontrollen.

Her bliver Elmander smidt ud

Daniel Agger headede omkring straffesparkspletten mod mål. Johan Dahlin kunne ikke nå den, men han blev på stregen reddet af Erik Sviatchenko, der headede bolden væk.

Kort efter måtte en træt Thomas Kahlenberg forlade banen, men Brøndby fastholdt presset på hjemmeholdet.

Det gav udbytte et kvarter før tid, da Ferhan Hasani fandt et hul i FCM-bagkæden og driblede forbi Johan Dahlin for at sparke bolden i det tomme mål. Et fremragende oplæg af Johan Larsson førte til målet.

En kraftpræstation af et stærkt kæmpende Brøndby-mandskab.

Dramatikken forsatte mod slutningen af opgøret, hvor Brøndby appellerede for straffespark. Daniel Agger trak fri i venstre side og afsluttede forbi Johan Dahlin. En meter fra stregen blev bolden reddet. Men det så ud til, at bolden ramte skulderen og ikke hånden.

Med 1-1 er Brøndby stadig uden sejr efter forårets to første kampe. Men det positive for Brøndby er, at Randers nu kun er foran med seks point på tredjepladsen.

93 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere