Verdens aviser hylder Agger: En favorit hos fansene

Daniel Agger skaber overskrifter over hele verden fra Liverpool, til Polen, New Zealand og USA

TV: Hør Daniel Aggers første svære ord, hvor karrierestoppet bliver annonceret

Daniel Agger valgte torsdag at stoppe sin karriere som fodboldspiller i en alder af 31 år, og det er ikke kun i Danmark, at det skaber overskrifter.

Hos Liverpool Echo er det en stor nyhed, at danskeren stopper.

'Tidligere Liverpool-forsvarer Daniel Agger melder sit karrierestop som 31-årig' lyder det i overskriften, mens der i teksten gøres opmærksom på, at han var en del af holdet, der var i Champions League-finalen i 2007 og vandt Liga Cuppen i 2012.

- Han forblev en favorit hos Liverpool-fansene ved at skrive et åbent brev til fansene via Liverpool Echo og her takke dem for deres støtte, skriver avisen.

- Liverpool-fans vil huske den klasse, som han optrådte med, når han var skadesfri, hans evner til at bringe bolden ud af forsvaret og evnerne til med lethed at læse kampen, skriver avisen.

- Hans mål i Champions League-semifinalen mod Chelsea vil leve længe i hukommelsen, ligesom hans langskudsdrøn mod West Ham og Blackburn, skriver avisen, der også bemærker, at skader desværre var et tilbagevendende problem, så han kun i 2012/2013 nåede mere end 30 ligakampe.

Sådan så det ud på dagens pressemøde, hvor Daniel Agger sagde farvel for altid (Foto: Jonas Olufson)
Sådan så det ud på dagens pressemøde, hvor Daniel Agger sagde farvel for altid (Foto: Jonas Olufson)
 

 

Hos den engelske avis The Independent fokuserer de på, at klubbens fans hylder Agger efter karrierestoppet, og så skriver de, at Agger førte Liverpool til næste skridt.

- I hans sidste sæson i klubben var Agger del af det hold, der var tæt på at ende klubbens lange ventetid på Premier League-titlen, lyder det.

- Agger har nu valgt at stoppe karrieren i en relativt tidligt alder efter at have haft vedvarende problemer gennem tiden med fodbold, skriver avisen.

Blandt fansene, der skriver ind, fortæller flere, at Agger var deres favoritspiller i klubben, og at han var bedre end Sakho og Skrtel, der stadig spiller i klubbens midterforsvar.

Fansene henviser også til, at Agger ikke vil spille for rivaler til Liverpool eller Brøndby, og derfor har afvist klubskifter.

Hvor har Agger haft det bedst med at spille? Få svaret her.

Også uden for England skaber Agger overskrifter. Her hos Calciomercato i Italien, Lausitzer Rundschau i Tyskland, Le Figaro i Frankrig, Expressen i Sverige, Sport i Polen og Dagbladet i Norge.

Hos sidstnævnte fokuserer de selvfølgelig på, at landstræner Åge Hareide nu må finde ny landsholdsanfører.

 

 

 

Særligt i Tyrkiet er der mange overskrifter med Agger, og det skyldes selvfølgelig, at han til det sidste overvejede at skifte til tyrkiske Fenerbahce, men endte med at takke nej.

Hos Milliyet skriver de, at Aggers skifte til Fenerbahce tog en uventet drejning, og så fokuserer de meget på, at Agger faktisk kaldte det tyrkiske bud for fristende, og at Simon Kjær kun har talt godt om klubben.

Også uden for Europa skriver de om Agger.

I både New Zealand, Canada og USA har New Zealand Herald, TSN og Bleacherreport allerede fortalt historien om den tidligere Liverpool-spiller, der stopper karrieren.

 

Mens Brøndby sagde farvel til Daniel Agger allerede for et par uger siden, så venter Liverpool til i dag, hvor de hylder deres tidligere spiller og igen henviser til populariteten blandt fansene.

- Han er stadig en populær mand hos fansene - ikke mindst på grund af tatoveringen YNWA på knoerne, skriver klubben, der også kommer med en kommentar til skaderne.

- Han spillede 232 gange for klubben og vandt Liga Cuppen i 2012, men hans kampantal og antal trofæer havde været endnu højere, hvis det ikke havde været for de serier af skadesproblemer, skriver klubben.

Daniel Agger vil nu kaste sig over sine firmaer, og så vil han fortsætte med at komme i barndomsklubben Rosenhøj BK, hvor hans far og søn fortsat spiller.

Daniel Agger har både 'ølhane' og Liverpool-initialerne YNWA tatoveret på hænderne og sidstnævnte husker de i klubben (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger har både 'ølhane' og Liverpool-initialerne YNWA tatoveret på hænderne og sidstnævnte husker de i klubben (Foto: Lars Poulsen)

Daniel Agger hyldes verden over, og det bemærkes, at han stadig er populær blandt fansene (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger hyldes verden over, og det bemærkes, at han stadig er populær blandt fansene (Foto: Lars Poulsen)

Daniel Agger skaber overskrifter verden rundt, og i England bemærkes det, at han stadig er en fan-favorit (Foto: Jan Sommer)
Daniel Agger skaber overskrifter verden rundt, og i England bemærkes det, at han stadig er en fan-favorit (Foto: Jan Sommer)

Her er Aggers bedste mål i Liverpool-trøjen:

Få et overblik over Daniel Aggers karriere her.

Such a shame!: Sådan reagerer fodboldverdenen på Agger-exit

Daniel Aggers ord: Derfor stopper jeg

Tak for alt, Agger: Hvad husker du forsvarskæmpen for?

Beæret barndomsklub: Plads til Agger på vores oldboys-hold

Daniel Aggers bombe: Stopper karrieren