Vilde drillerier mod Brøndby-matchvinder

Christian Nørgaard kiksede sin første afslutning, men blev reddet af Hany Mukhtars gode teknik

HERNING (Ekstra Bladet9: Skæbnen vil at Brøndby vinder pokalen denne sæson.

Først en sen, sen udligning i kvartfinalen mod Randers FC.

Og i aftes den foreløbige kulmination i Herning.

Stadionuret stod på 91.33, da Christian Nørgaard med en velplaceret afslutning fra kanten af feltet huggede bolden ind bag Johan Dahlin og sendte omkring 1300 Brøndby-fans i modsatte ende af banen i vild ekstase.

Et sejrsmål som udløste velmente drillerier af matchvinderen i Brøndby-lejren efterfølgende.

- De driller mig med, at den første pasning til Mukhtar var en afslutning… Skal vi ikke bare sige det sådan, at jeg sendte den meget hårdt ind til ham, og jeg er glad for at han har så god teknik, at han kunne få bolden under kontrol og sende den tilbage til mig, lød indrømmelsen fra Christian Nørgaard.

Brøndby havde været næstbedst i denne kamp gennem stort set hele anden halvleg.

Men da det gjaldt var Brøndby-kraftværket bare kolo-enormt ligeglad.

2-1 i ulvehulen dybt i overtiden efter FC Midtjylland havde brændt og brændt i anden halvleg.

Den slags kaldes marginaler.

Og den slags vinder titler.

Det eneste der mangler nu bliver en fodboldfest af en finale. I et proppet Parken. Et møde mellem øjeblikkets to bedste danske mandskaber,

Og omsider et Parken delt i et inferno af hvidt og gult. En kulisse som storkampen fortjener.

- Det bliver så sindssygt. Det er jo det vi har drømt om. Vi skal nyde det for sygt, kom det begejstret fra Brøndbys matchvinder.

- Vi har spillet to helt lige kampe mod FCK i den her sæson, så vi går ikke ud og lægger os ned, lovede Christian Nørgaard som erkendte, at nerverne og presset for at sikre finalen havde spillet ind for Brøndby.

- Det er nok umuligt at undgå de her nerver i de her kampe. Vi oplevede det også i kampen mod Randers FC, og det er svært at vide, hvordan man kontrollerer det, så spændingsniveauet bliver det rette. Men det er klart, at bliver det det samme i finalen, så bliver det svært, erkendte Christian Nørgaard, der havde svært ved at rumme oplevelsen af at banke det afgørende mål ind.

- Det var helt fantastisk. Det vildeste mål i min karriere. Ikke grundet udførelsen, men på grund af oplevelse og den forløsning det gav hos både holdkammerater og fans, smilede han

- Det tætteste jeg kan komme, hvis jeg skal sætte ord på er, at kalde det lykke. Ren lykke, sagde Nørgaard.