Vildskud afslørede tumor: Nu møder Brøndby-fan sin redningsmand

Kamil Wilczek blev dagens mand, da han ramte en Brøndby-fan med en hjernetumor i hovedet, og nu har han fået tilnavnet 'Mr. X-Ray'

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Den 28. august mødtes Brøndby og FC København på Vestegnen, og her ændredes livet for Brøndby-tilhængeren David Brian Nielsen. Han blev ramt af et vildfarent skud fra Kamil Wilczek, og det var mere end heldigt.

Efterfølgende måtte han nemlig en tur på hospitalet, og selvom han gik glip af derbyet, så fandt han ud af noget, der trods alt er vigtigere. Her fandt lægerne nemlig en tumor i hjernen.

I første omgang var han dog lidt indebrændt.

- Selvfølgelig var jeg sur over at han havde ramt mig i hovedet, men så viser det sig pludselig, at han reddet mit liv. Inde i mig blev det bare sådan en brusen. ‘Jeg skal have en Wilczek-trøje’, var det første jeg sagde til min knægt. Han skal sgu hyldes for det her, fortæller han til 3point.dk.

- Jeg er ikke i tvivl om, at årsagen til at han missede målet, var fordi han skulle ramme mig. Jeg startede med at døbe ham Mr. X-Ray, for vi jokede lidt med at han måtte have kunne se det. 'Han har sgu da en tumor ham der, men han ved det ikke, så det gør jeg ham da lige opmærksom på!'. Der var en mening med det. Det er helt sikkert.

Nu har David Brian Nielsen mødt sin redningsmand, for Brøndby tog kontakt til ham og arrangerede mødet. Her fik Brøndby-tilhængeren en rundtur på stadion, og han mødte også resten af spillertruppen i omklædningsrummet.

Fan gennem 41 år
Wilczek var dog også brødbetynget over at have ramt ham i hovedet, fortæller David Brian Nielsen.

- Han virkede virkelig trist og han havde lidt svært ved at tage til sig, at jeg faktisk var ham taknemmelig. Men det er sådan jeg har det. Havde han ikke ramt mig, har jeg i hvert fald en neurologs ord for, at det havde slået mig ihjel. Han har reddet mit liv. Det kunne da godt være at der kunne være sket noget andet dagen efter, men det reddede mit liv.

Han er klar til at tage på stadion på søndag, og her bliver det iført en Wilczek-trøje, som han også erhvervede sig under besøget i hjerteklubben.

David Brian Nielsen skal nu opereres for tumoren, som lægerne har vurderet som godartet, og han er ved godt mod, selvom der selvfølgelig altid er risici forbundet med operationer af denne karakter.

Brøndby-bomber ramte mig i hovedet: Det reddede mit liv

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?