Annonce:
Annonce:

Vilfort forklarer exit: - FCK står bag klager

Kim Vilfort forklarer i detaljer, hvad der helt præcist er sket i sagen, hvor Brøndby er anklaget for at fiske børn til klubben, og hvor han selv har forladt et DBU-udvalg

- I 1788 blev stavnsbåndet afviklet for nogen i hvert fald. Kim Vilfort er i chok over udviklingen i sag om børnefodboldspillere. Foto: Jens Dresling/Polfoto
- I 1788 blev stavnsbåndet afviklet for nogen i hvert fald. Kim Vilfort er i chok over udviklingen i sag om børnefodboldspillere. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Kim Vilfort har trukket sig fra DBUs herreeliteungdomsgruppe i protest mod, at udvalget mener, at Brøndby og FC Nordsjælland har fisket spillere under 12 år til klubben i strid med DBU-regelsættet 'Holdninger og handlinger'.

Brøndbys Masterclass-ansvarlige er dybt uenig i beslutningen og fortæller nu til Ekstra Bladet, hvad der er op og ned i sagen.

- Der er spillere, der har ønsket at skifte til klubben, men det har de ikke kunnet få lov til, fordi de kommer fra en samarbejdsklub til en licensklub, siger Vilfort til Ekstra Bladet.

- Der er tre spillere fra samarbejdsklubber til FC København, der er skiftet til os, og så har FCK klaget, siger Vilfort, der påpeger, at samarbejdsklubben ikke selv har klaget.

Sagen mod Brøndby handler om, at FCK har klaget over, at Brøndby har fået tilgang af spillere fra en af FCKs samarbejdsklubber. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Sagen mod Brøndby handler om, at FCK har klaget over, at Brøndby har fået tilgang af spillere fra en af FCKs samarbejdsklubber. Foto: Jens Dresling/Polfoto
 

Annonce:

Han nævner som eksempel, at hvis Brøndbys nye sportsdirektør Ebbe Sand havde en søn på ni år i FCK-samarbejdsklubben Karlslunde IF, så måtte drengen ikke skifte til Brøndby, hvis FCK valgte at klage.

- For mig kan man risikere, at spillerne bliver låst til 12-13 års-alderen, hvis de spiller i en samarbejdsklub til en licensklub, siger Vilfort.

- Vores amatørformand Sten Lerche har nu afvist nogen, der vil melde sig ind i klubben, fordi vi er nødt til at høre, om det er lovligt, da de tilfældigvis kommer fra en klub, der samarbejder med en licensklub.

- Hvis vi risikerer at få bøder, så kan de drenge sat på spidsen desværre ikke være medlem i vores fodboldklub, siger Vilfort.

Der findes mere end 30 licensklubber i Danmark, og et kig på FC Københavns hjemmeside afslører, at løverne alene har 43 samarbejdsklubber. Det er altså mange klubbers spillere, der er problematiske at tilknytte.

Artiklen fortsætter under listen

FC Københavns 43 samarbejdsklubber

KB
B1903
AB Tårnby
B1908
Bispebjerg Boldklub
BK Hekla
BK Skjold
BK Vestia
Boldklubben FIX
Boldklubben Hellas
BSV af 2016
CIK
Espergærde IF
FC Nakskov
Frederiksberg Boldklub
Fremad Valby
Gevninge IF
Gladsaxe Hero
Greve Fodbold
Handelstandens Boldklub
Havdrup GI
Herlev IF
Himmelev - Veddelev
Holbæk BI
Husum BK
Høje Taastrup Idrætsforening
Hørsholm-Usserød Idrætsklub
IF Bytoften
IF Hjorten
IL Heming
Jernløse BK
JIF Hakoah
Karlslunde IF
Nørrebro United
Skjold Birkeød IF
Stenlille IF
Store Merløse IF
Street Society
Sundby BK
Tølløse BK
Vanløse IF
Værløse BK
Østerbro IF

Annonce:

Ifølge Vilfort har Brøndby tidligere fået tilgang fra andre spillere med fortid i andre klubbers samarbejdsklubber, men uden det har ført til klager. På den måde er det første gang, at denne type sag tages op.

- For mig viser det, at det ikke har noget med 'Holdninger og handlinger' at gøre, men mere det at låse spillere til deres system, siger Vilfort.

Han forklarer, at de aktuelle spillere i sagen selv har henvendt sig for at spille i klubben.

- Jeg kunne godt tænke mig debatten omkring, om forældre og spillere selv kan bestemme, om børnene vil skifte klub, siger Vilfort.

- I 1788 blev stavnsbåndet afviklet for nogen i hvert fald. Om vi er herovre, hvor der nu er monopol på spillere via samarbejdsklubberne, kan jeg ikke gennemskue.

- Men det vil være rart at vide for breddefodbolden og også for forældrene, om de selv kan styre, hvor deres barn skal spille.

Kim Vilfort mener, at børnene risikerer at blive låst til 12-13-års-alderen. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Kim Vilfort mener, at børnene risikerer at blive låst til 12-13-års-alderen. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Kim Vilfort er helt med på, at herreeliteungdomsgruppen skal gribe ind, hvis der er tale om uregelmæssige henvendelser til spillere for eksempel via Facebook, men det skulle ikke være tilfældet i de aktuelle sager.

Annonce:

Ånden i 'Holdninger og handlinger' er der ifølge Vilfort ikke nogen, der kan være uenige i, men han mener ikke, at den er up-to-date, hvis der bruges til at dømme ud fra, da tiderne er skiftet, siden Vilfort selv var med til at lave regeldokumentet i starten af årtusindet.

Brøndby og FC Nordsjælland har begge anket sagen, og inden for 14 dage vil Fodboldens Appelinstans træffe en endelig afgørelse, der kan få betydning for fremtidens børnefodbold.

Ekstra Bladet ville gerne have hørt FC Københavns mening i sagen, men de er foreløbig ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Vilfort i chok

Kim Vilforts uenighed i sagen fik ham til at trække sig fra DBU's herreeliteungdomsgruppe, og den beslutning står han ved.

- Jeg har overhovedet ikke fortrudt, at jeg trak mig, siger Vilfort til Ekstra Bladet.

- Men der er ikke noget fornuft i det. Derfor kalder jeg det, at jeg var lidt børnehavefornærmet, men jeg var bare nødt til at gøre noget for de frivillige i klubben.

- Normalt er jeg meget rolig, men nu gjorde jeg det her i solidaritet af hensyn til amatørklubben.

Annonce:

- Jeg var lidt i chok over, at det endte sådan. Det havde jeg ikke forestillet mig, inden jeg røg uden for døren, fordi jeg var inhabil, siger Vilfort.

I herreeliteungdomsgruppen sidder navne som Thomas Gram fra AB, Teddy Petersen fra Haderslev, Claus Jensen fra Nykøbing, Ole Keldorf fra AGF, Jesper Stüker fra Silkeborg og Sune Smith-Nielsen fra FCK, mens Kim Vilfort altså nu har trukket sig.

Savnet i Brøndby: - Han har verdensklasse

Raser over kendt tv-ekspert: - Han er et problem for kanalen

FCK-helt bryder trist stime: - Tak for jeres kærlighed

Her er Danmarks VM-helte fra '86 i dag

Superliga-legende tvunget til karrierestop: I dag arbejder han i Meny

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: