’Zanka’ til Brøndbys fans: Ærgerligt, at I ikke kommer...

FCK-kaptajnen er vant til at høre lidt af hvert fra Brøndby-enden, men han ærgrer sig alligevel over, at de blå-gule fans vælger at boykotte søndagens derby i Parken

Mathias 'Zanka' Jørgensen. Foto: Lars Poulsen
Mathias 'Zanka' Jørgensen. Foto: Lars Poulsen

Han er den mest hadede mand på Vestegnen.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen er yndlingsofret, når Brøndby-tilhængere synger smædesange og fyrer alverdens grimme gloser af.

Det er københavnernes kaptajn vant til, men formentlig kommer han til at få lidt mindre negativ opmærksomhed, når FCK og Brøndbys søndag eftermiddag mødes i det store derby.

For Brøndby Support og fanfraktionen Alpha boykotter i utilfredshed med billetantallet (1400) og dårlige forhold på tribunen kampen i Parken. Læs deres baggrund for boykot her.

'Det er en skam'

Brøndby starter billetsalget mandag, men selv om der skulle komme blå-gule fans, vil de traditionelle ’stemningsskabere’ mangle – og det ærgrer faktisk Zanka…

- De gange, at der ikke været Brøndby-fans, så har der ikke været den samme stemning. Og det ville være det samme, hvis der ikke var FCK-fans på Brøndby Stadion.

- Jeg er sikker på, at de (Brøndby-tilhængerne, red.) føler, at der en politisk idé i at gøre det på den her måde, men jeg synes, at det er ærgerligt.

- Er det lige før, at du kommer til at savne dem?

- Det ville være for meget sagt, men et optimalt derby er uden tvivl, som det har været i gamle dage med tilskuere fra begge hold.

- Der er en grund til, at folk tager til København for at se det her derby. Der skyldes en fantastisk ramme, men det kommer derbyet nok ikke til at leve op til denne gang, og det er en skam, siger Mathias ’Zanka’ Jørgensen til Ekstra Bladet.

Sport og Spil Alle hader Zanka - men han er ligeglad

Mathias 'Zanka' Jørgensen. Foto: Lars Poulsen
Mathias 'Zanka' Jørgensen. Foto: Lars Poulsen
 

Har aftalt møder

Brøndbys fans boykottede også de to klubbers Superliga-møde i Parken tilbage i april. De to ærkerivaler har dog allerede aftalt møder, og temaet er at finde en holdbar løsning, så fremtidige derby-opgør ikke bliver ramt af fanboykot.

- Mon ikke der kommer kampe i fremtiden, hvor man har fundet ud af det. Det håber jeg. For vi ønsker alle, at der kommer den her fantastiske stemning, som er de her kampe værdige, siger Mathias ’Zanka’ Jørgensen.

Også Brøndby ærgrer sig over fan-boykotten, der dog næppe kommer helt bag på klubben:

- Hvis nogle fans mener, at de forhold de, bliver stillet i udsigt på et udebaneafsnit, ikke er rejsen og billetten værd, så hverken kan eller vil vi tvinge fans til at møde op, selvom det selvfølgelig er en ærgerlig situation, skriver Brøndby på sin hjemmeside og understreger, at behovet for en afklaring af fanforhold til derby-opgørerne er mere pressende end nogensinde.

Udover kampen søndag står de to klubber til at mødes to gange i det kommende mesterskabsslutspil.

'Zanka' i derbykamp mod Teemu Pukki. Foto: Jens Dresling/Polfoto Sport og Spil Zanka: - Jeg har det fint nok med, at folk synes, jeg er en idiot på banen

Hvordan står din Superliga-klub? Bliv klogere på FCK, Sønderjyske og Silkeborg her.
Kan FCK fortsætte storformen og juble over endnu et mesterskab, når sæsonen slutter? Foto: TV3 Sport Sport og Spil Før superliga-starten: Sådan står FCK, SønderjyskE og Silkeborg

 

Se også: Brøndby-helt om FCK-piften: Jeg er vist selv skyld i det...

Se også: Av, av, av: FCK delte store gaver ud i skidt generalprøve

Se også: Ståle afslører stor fristelse: Overvejede dobbeltjob

FCK dummede sig to gange, da de i weekenden tabte til Rosenborg i generalprøven til Europa League. Se med herunder

269 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere