Zorniger jubler efter triumf, men advarer: Pas på FCK

Alexander Zorniger har lært H-ordet og sin Brøndby-historie

PARKEN (Ekstra Bladet): Gul t-shirt, gult armbånd – og en gylden medalje om halsen.

Alexander Zorniger var en glad mand efter triumfen – dog uden at gå fuldstændig bananas. Et budskab, der også var gået videre til spillerne. For som Zorniger sagde på det efterfølgende pressemøde:

- Man kan sagtens fejre uden alkohol!

Natten vil formentlig vise, om spillerne følger den opfordring - og Alexander Zorniger har da også været længe nok i Danmark til at kende det verdensberømte H-ord, nemlig hygge.

- Jamen, hygge er en del af processen. Det er ok – bare man vinder titler. Vi kan alle være glade og fejre. Men der er stadig så meget at forbedre i Brøndby, så vi kan ikke læne os tilbage nu, lød det fra tyskeren, der erkendte, at Brøndby ikke spillede et brag af en kamp og sled med at træffe de rigtige beslutninger.

Artiklen fortsætter under billedet:

Alexander Zorniger var stolt af sin første titel som træner. Foto: Mikkel Tariq Khan
Alexander Zorniger var stolt af sin første titel som træner. Foto: Mikkel Tariq Khan
 

Triumfen var der dog ingen, der kunne rykke ved, og Alexander Zorniger vidste om nogen, hvor meget det betød for klubben at kunne sende pokalen i Brøndby-skabet.  Og stolt, det var han sgu’:

- Det her er min første nationale titel som træner. Det er en stor ære for mig at være den træner – sammen med mit team – der vinder den titel som Michael Laudrup, Ebbe Skovdahl og andre har vundet før mig.

- Man kunne se, hvor meget det betød for fansene. Man kunne se det i ansigterne på folk på dette gule stadion. I dag eksploderede det, sagde Alexander Zorniger.

Den tyske træner ville ikke tale om guldkampen på mandag, men filosoferede dog lidt over, at Brøndby stadig skulle bygge på. Stadig arbejde med detaljerne. For konkurrenterne står på lur.

- At vi er de bedste i år, er der ingen grund til at diskutere. Vi har slået alle topholdene, vi er 22 point foran FCK, men vi kan ikke bare læne os tilbage. De vil slå tilbage – og specielt FCK har den finansielle styrke til at gøre det, sagde Alexander Zorniger.

Før han – formentlig - skulle ’hygge’ med spillerne efter Brøndbys første pokaltriumf i 10 år.

Vild eufori blandt spillere og fans. Foto: Mikke Tariq Khan
Vild eufori blandt spillere og fans. Foto: Mikke Tariq Khan

DBU Pokalen To Brøndby-stjerner overstråler alle i Parken

DBU Pokalen Vestegnen vælter: Første Brøndby-triumf i ti år

Legolas fra Ringenes Herre? Nej, Simon Jakobsen i hårrejsende aktion for Silkeborg søndag i Lyngby. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix) Dansk fodbold Pokalfinalens Twitter-konge: - De råber Louise efter mig

174 kommentarer
Vis kommentarer