Zorniger kan ikke slippe det: - Forfølger mig resten af mit fodboldliv

Den tyske Brøndby-træner ærgrer sig stadig over, at holdet ikke fik det danske mesterskab i hus sidste sæson

Har Brøndby købt bedst ind af guldfavoritterne i sommerens transfervindue? Ekstra Bladets Superliga-ekspert, Gisle Thorsen, giver dig svaret her. Producer: Martin Lorentsen

De ærgrer sig stadig i Brøndby, selv om der snart er gået to måneder, siden den islandske Horsens-angriber Kjartan Finnbogason sparkede bolden i mål til 2-2 mod holdet fra den københavnske Vestegn.

Dermed sendte de mere eller mindre det danske mesterskab i hænderne på FC Midtjylland, der også endte med at vinde det.

Skuffelsen sidder stadig dybt i holdets tyske træner, Alexander Zorniger, siger han i et interview med BT.

- Det vil være en kæmpe skuffelse, der forfølger mig resten af mit fodboldliv, siger han til avisen.

Brøndby-træneren har siden den aften i Horsens prøvet at finde ud af, hvad der var årsag til, at man smed det mesterskab, der blot et par uger før virkede til at være så godt som sikret.

- Jeg vil ikke sige, hvad mine konklusioner er, men spillerne ved det. Men jeg vil sige, at vi i de sidste fire-fem kampe havde en indstilling, der sagde "lad os gøre dette færdigt", hvor vi i stedet burde have tænkt "lad os fortsætte, som vi hele tiden har gjort'', siger Zorniger.

Artiklen fortsætter under billedet

Skuffelsen efter at have tabt mesterskabet til Midtjylland i sidste sæson sidder i stadig i kroppen hos Zorniger. Foto: Lars Poulsen.
Skuffelsen efter at have tabt mesterskabet til Midtjylland i sidste sæson sidder i stadig i kroppen hos Zorniger. Foto: Lars Poulsen.

Det er to uger siden, at Brøndby-spillerne kom tilbage fra ferie. Holdet har ofte trænet to gange dagligt lige siden. Men trods en del kontakt med spillerne, har Zorniger stadig svært ved at vurdere, hvor dybt skuffelsen sidder i dem.

- Der vil komme øjeblikke i den nye sæson, hvor vi finder ud af, hvor hårdt ramte spillerne egentlig er. For man kan ikke på forhånd sige, om en skuffelse er bearbejdet hos spillerne. Eller hos os trænere for den sags skyld.

- Lige nu analyserer vi og leder efter en måde at komme videre på, siger Alexander Zorniger til BT.

Vejen videre starter mandag aften for Brøndby. Her indleder holdet den nye Superligasæson på udebane mod Randers. Kampen fløjtes i gang 20.15.

TV: Hør Zorniger analysere Brøndbys sæson:

Brøndby IF brager sammen med Randers FC i den nye sæson af Alka Superligaen på udebane mandag aften, men man skal ikke forvente at se Hany Mukhtar på banen for de gule og blå, da han er skadet. Foto: Lars Poulsen/Polfoto Superligaen - 13. jul. 2018 - kl. 14:28 Nedtur for Brøndby: Stjernen har mange smerter

Se også: Medie: Brøndby afviser million-bud på Mukhtar

Se også: Farvel til FCK og AGF: Tidligere Superliga-topscorer skifter til rivaler

FC Midtjylland er atter et varmt bud på mesterskabet. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Analyse: Mystikken hænger tungt over mestrene

280 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere