Zorniger skyder med skarpt efter Brøndby-nedtur

- Vi spiller slet ikke sådan som vi ønsker det, erkender Alexander Zorniger, der har nok at tænke på før Europa League kval-kamp torsdag

Alexander Zorniger er skuffet spillet. - Vi spiller slet ikke på den måde, vi skal, siger han. Foto: Lars Poulsen.
Alexander Zorniger er skuffet spillet. - Vi spiller slet ikke på den måde, vi skal, siger han. Foto: Lars Poulsen.

1-3 mod FCK og 0-1 mod Esbjerg. To nederlag i træk i Superligaen!

Det er ikke hverdagskost på Vestegnen og slet ikke i Alexander Zornigers regeringstid i Brøndby.

Faktisk er det første gang i 15 måneder, at Brøndby taber to ligakampe i træk.

Senest var i maj 2017, hvor sølvet var sikret, så betydningen af de to nederlag havde ikke den store effekt.

Langt mere bekymrende er det nu, hvor tyskeren for første gang er løbet ind i, hvad man må betegne som en lille spillemæssig krise efter 27 måneder som cheftræner for Brøndby.

For Brøndby ligner slet ikke det Brøndby, som tyskeren ønsker at vise frem.

Han landede i Danmark med budskabet om aktion, aktion og aktion samt ønsket om kaos-fodbold.

Med bøjet hoved og i skuffelse forlod han Brøndby Stadion efter 0-1 nederlaget til Esbjerg. Det mest bekymrende er, at Brøndby slet ikke spiller, som han ønsker det. Foto: Lars Poulsen
Med bøjet hoved og i skuffelse forlod han Brøndby Stadion efter 0-1 nederlaget til Esbjerg. Det mest bekymrende er, at Brøndby slet ikke spiller, som han ønsker det. Foto: Lars Poulsen
 

Ikke måden vi skal spille på
Den form for fodbold viser Brøndby slet ikke for tiden. Og det er måske det mest bekymrende også for Alexander Zorniger, der ikke lægger skjul på, han ikke er tilfreds med sådan som gameplanen udføres på banen.

- Vi var ikke gode nok. I enkelte situationer var vi måske uheldige. Men generelt er vi langt fra den måde, vi ønsker at spille på, erkender Alexander Zorniger, der også slog fast, at flere af spillere virkede trætte.

Specielt Hany Mukhtar, der skal være det kreative omdrejningspunkt, hvis Brøndby-offensiven skal sprudle. Men han havde hverken overskud eller ekstra energi til at sætte Esbjerg under det nødvendige pres.

- Vi skal være dygtigere til at håndtere den måde, vi spiller på. Jeg savnede fart og evnen til at lave fejl mod Esbjerg.

Foto: Liselotte Sabroe Sport og Spil FCK og Brøndby slås på transfermarkedet: Derfor får Ståle sin vilje

- Vi var bange for at lave fejl. Jeg kan ikke huske det er sket i min tid her i Brøndby. Vi kan lave fejl og tabe kampen. Men tab ikke kampene uden at spille på den måde, vi skal spille på, siger Zorniger og uddyber:

- Vi ved, vi her i Brøndby skal udvikle spillere, fordi vi ikke bare kan købe kvalitetsspillere. Men jeg går ikke ud fra, at spillere kommer til Brøndby som det sidste step i karriere.

Genk er en stor mundfuld
- Generelt leverer vi ikke på det niveau, som vi ønsker at være på. Måske har vi ikke spillerne til det. Måske mangler vi kampe, hvor vores spil fungerer, pointerer Alexander Zorniger.

Pilen peger lige nu på den tyske træner. Han har fået sin ønskespiller i Dominik Kaiser og seks andre spillere til klubben. Blandt andre keeper Marvin Schwäbe. Han har mistet Christian Nørgaard og fortalt internt i klubben, han er uenig i, at en af holdet største profiler blev solgt.

Yuri Yakovenko blev matchvinder mod Brøndby. Alexander Zorniger har noget at tænke på frem mod torsdagens udekamp mod Genk. Foto: Lars Poulsen.
Yuri Yakovenko blev matchvinder mod Brøndby. Alexander Zorniger har noget at tænke på frem mod torsdagens udekamp mod Genk. Foto: Lars Poulsen.
 

Men livet går videre og sådan er præmisserne i Superligaen. De bedste bliver altid solgt. Det er nu Zornigers opgave at få kollektivet til at fungere i Brøndby. Og han står lige nu med mange udfordringer.

Torsdagens opgave mod belgiske Genk bliver en stor mundfuld for tyskerens mandskab, der slet ikke har ramt topniveauet på noget tidspunkt i sæsonen.

Vi taler om en modstander, der ikke har tabt de seneste 11 kampe i træk og præsterer et budget, der er tre en halv gang større end Brøndbys. 180-190 mio. kr. mod Brøndbys 52-55 mio. kr.

- Jeg forventer ikke Bene (Benedickt Röcker) bliver klar til torsdag, siger Alexander Zorniger, der mandag har sendt sin landsmand til undersøgelser for hovedskaden i hjemlandet.

Kun én måde at rejse sig på
Zorniger er mere i tvivl om udsigterne for Paulus Arajuuri bliver klar. Han var ude af holdet mod Esbjerg med en forstærkning i baglåret.

- Måske. Vi ved det endnu ikke. Nu handler det om vi finder løsninger de næste dage, siger Zorniger, der med sikkerhed må undvære karantæneramte Joel Kabongo.

Kasper Fisker leverede rimeligt mod Esbjerg så længe kræfterne slog til. Han erkender, at kvaliteten i pasningsspillet og alt, hvad Brøndby foretager sig skal være bedre.

- Den eneste måde vi kan rejse os på er at levere et godt resultat torsdag, fastslår han.

Fem ting Brøndby skal forbedre

Torsdag møder Brøndby belgiske Genk i den første af to playoff-kampe til Europa League-gruppespillet. Det er en modstander, der er ubesejrede 11 kampe i træk og stærkt spillende for tid. Der er rigtig mange udfordringer for Alexander Zorniger før det opgør. Her er blot fem af slagsen.

 

  1. Få styr på defensiven

Hvem skal spille midtstopper sammen med Hjörtur Hermannsson torsdag i Genk? Det er det gode spørgsmål. Benedickt Röcker skal mandag have undersøgt sin hovedskade i Tyskland og ventes at være ude. Paulus Arajuuri sad søndag ude med en forstrækning og det bliver en kamp med tiden. Læg dertil, at Joel Kabongo har karantæne mod Genk. Det er en mulighed at rykke Anthony Jung ind centralt, men Björn Kopplin viste sig lige som ikke frem fra sin bedste side søndag på venstre backen.

 

2. Bedre og hurtigere boldomgang

Brøndby kommer under pres i Belgien. Det er helt sikkert. Derfor er det også nødvendigt, at boldomgangen bliver bedre. Det bliver helt afgørende, at de lette bolde ikke smides væk. Der er intet flow i spillet, når der laves så mange simple fejl som tilfældet var søndag mod Esbjerg.

 

3.Mukhtar skal finde niveauet

Hany Mukhtar er spilleren, der kan gøre forskellen for Brøndby. Men han viste langtfra sit topniveau mod Esbjerg. Tyskeren havde mange udfald og havde en dårlig boldomgang og timing. Det er bydende nødvendigt han skal vise sig fra sin bedste side i sådan en kamp, hvis Brøndby overhovedet skal gøre sig forhåbninger om at true belgierne.

 

4. Presset sidder langtfra i skabet

Aktion, aktion, aktion. Ingen var i tvivl om, hvordan Alexander Zorniger ville spille. Det har vi set mange eksempler på de seneste sæsoner. Men det ekstremt krævende presfodbold sidder lige frem ikke i skabet for tiden. Brøndby spiller slet ikke som Zorniger ønsker. Det ligner på ingen måder kaos-fodbold.  

5. Mere bevægelse uden bold

Brøndbys spillemåde kræver enorm løbekapacitet både med og uden bold. Der skal være mange afleveringsmuligheder for ham der har bolden. Sådan var tilfældet slet ikke mod Esbjerg. Det er helt afgørende, at Brøndby-spillerne bevæger sig mere i forsøget på at skabe endnu mere kaos på modstanderens banehalvdel.

Se også: Chok i Brøndby: Oprykkerne snød Zorniger

Se også: Pinligt, Brøndby: Vanvittigt ubelejligt tidspunkt!

173 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere