Zorniger slår fast: Det kommer ikke automatisk!

Brøndby IF skal fortsætte ud af den dirigentstok, som de kørte på i efteråret, og det kræver et højt grundniveau

I den første halvdel af Superligasæsonen har Brøndby IF været noget nær suveræne, og de indtager i vinterpausen en andenplads med kun et enkelt point op til FC Midtjylland.

Nu begynder optakten til slutspurten i, hvad der ligner et højintenst drama om mesterskabet, og det bliver med de samme dyder, Brøndby IF skal forsøge at overhale konkurrenten.

- Vi har fortalt spillerne, at vi ikke skal ud og ændre de store ting og lave en masse nyt i denne opstart. Nu har jeg efterhånden været træner i en del år, og en af de læringer, jeg har taget med mig, er, at man altid skal arbejde på at holde grundniveauet så højt som muligt.

- Bare fordi man har ramt et højt niveau én gang, kan man ikke læne sig tilbage og tro, at det høje niveau derfor kommer automatisk i næste kamp eller næste sæson.

- Det kræver vedligeholdelse og hårdt arbejde at fastholde et højt grundniveau. Så hvis vi skal fortsætte med at spille på samme niveau, som vi viste i efteråret, skal vi sikre os i de næste par uger, at vores grundniveau er så højt som muligt. Og derefter kan vi så arbejde med detaljerne, siger Alexander Zorniger til brondby.com.

Brøndby IF tager i dag hul på træningskampsperioden med et møde mod FC Roskilde.

- Vi skal ikke ud og prøve nye ting af mod FC Roskilde, men derimod arbejde på de grundlæggende principper i vores spillestil og blive bedre til det, vi allerede er rigtig gode til.

- Spillernes form efter juleferien blev testet, da de mødte ind (i søndags og mandags, red.), og det har været positivt at se, hvor god form de stadig er i. Så kampen mod FC Roskilde handler ikke om at spille sig i form, men vi kan derimod fokusere mere på selve spillet, forklarer Zorniger.

Brøndby IF er i Superligaen gået ubesejret gennem de sidste 12 kampe.

Vanvid: Fodboldspiller går i gang med sin 33. sæson

Brøndby-anfører: Vi er ikke kommet nogen vegne

Får én på lampen: Her bliver tanden sparket ud af munden